„Mes jau Sirijoje matėme žiaurumus, kokie ten vykdomi. Tačiau čia pirmą kartą rimtas išpuolis įvykdytas Europoje“, - kalbėjo ministrė. Anot jos, Vokietijos vyriausybė incidentą vertina „labai, labai rimtai“. Tai yra „rimtas visų tarptautinių susitarimų sulaužymas“.

66 metų rusas S. Skripalis ir 33-ejų jo duktė Julija kovo 4-ąją buvo rasti ant suolelio be sąmonės Solsberio mieste į pietvakarius nuo Londono. Jie su gyvybei pavojingais apsinuodijimo simptomais buvo nuvežti į ligoninę.

Londonas teigia, kad prieš S. Skripalį buvo panaudoti vadinamosios „Novičiok“ grupės nuodai, kurie per Šaltąjį karą buvo sukurti Sovietų Sąjungoje.

U. von der Leyen pareikalavo, kad incidentą ištirtų nepriklausomi Jungtinių Tautų (JT) cheminio ginklo ekspertai. Po to esą turi būti kalbama apie padarinius. „Iš Rusijos aš tikiuosi, kad ji prisidės prie tyrimo“, - pabrėžė ministrė.

Rusija „jau kartą nužudė žmogų Didžiojoje Britanijoje“, - pabrėžė ministrė, paminėdama 2006-aisiais nunuodytą Rusijos opozicionierių Aleksandrą Litvinenką.