Tikriausiai niekas nieko ir nebūtų suuodęs, jei C klasės mersedesas nebūtų buvęs pavogtas. Vagys įsilaužė į ministrės asmeninio vairuotojo butą ir pavogė automobilio raktelius. Grįžęs ir neradęs prabangaus limuzino vairuotojas kreipėsi į policiją.

Ministrė nukako į Alikantę lėktuvu. Berlyną ir šį Ispanijos kurortą skiria 2386 kilometrai. Dabar Vokietijos mokesčių mokėtojų asociacija laužo galvą: kam prireikė ministrei išsikviesti į kurortą tarnybinį automobilį ir kodėl asmenines pareigūnų išlaidas turi dengti mokesčių mokėtojai?

Vokietijos vyriausybės atstovui teko aiškinti, kad U.Schmidt nesiliovė dirbusi ir kurorte. Su Vokietijos ambasadoriumi Madride ji aptarė Ispanijoje gyvenančių vokiečių pensininkų sveikatos apsaugos problemas.

Tačiau tie, kuriuos papiktino ministrės elgesys, teigia, kad iš pradžių ji bent jau turėjo sužinoti, ar Vokietijos ambasada gali jai parūpinti deramą automobilį oficialioms išvykoms. Galų gale ministrė galėjo išsinuomoti automobilį su vairuotoju. Abiem atvejais tai būtų atsiėję gerokai pigiau negu varyti limuziną beveik 2,5 tūkst. kilometrų. Tai ne tik pinigų, bet ir laiko švaistymas.

Skandalas įsiplieskė likus vos porai mėnesių iki rinkimų Vokietijoje, dėl jo ir taip menkas socialdemokratų populiarumas gali dar labiau sumažėti. Ministrei teks pasiaiškinti Vokietijos parlamentui ir tai galbūt net kainuos jai karjerą.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją