Pasak H. Maaso, jis nematąs priežasčių sušvelninti sankcijų, paskirtų Rusijai dėl jos vaidmens konflikte Rytų Ukrainoje. Sankcijos yra nukreiptos prieš visus Rusijos ekonomikos sektorius, įskaitant jos naftos ir dujų pramonę.

Sankcijos Rusijai skirtos po to, kai 2014 metais šalis aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį ir ėmė remti Rytų Ukrainos separatistus. Nuo to laiko ES lyderiai kas šešis mėnesius pratęsia sankcijas Rusijai.

Bendrija laikosi nuomonės, kad sankcijos Maskvai gali būti sušvelnintos, jei ji įgyvendins Minsko susitarimus dėl taikos Rytų Ukrainoje. Šiuo susitarimu konflikto pusės raginamos laikytis besąlygiškų paliaubų ir atitraukti sunkiąją ginkluotę nuo fronto linijos.

Šį pirmadienį Prancūzijoje rengiamas susitikimas vadinamuoju Normandijos formatu. Jame dalyvaus konflikto šalių - Rusijos ir Ukrainos - prezidentai Vladimiras Putinas ir Volodymyras Zelenskis, taip pat šalių tarpininkių lyderiai – Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas. Jie derėsis dėl taikos Rytų Ukrainoje.

Nors Prancūzijos prezidentas E. Macronas ragino gerinti santykius tarp Europos ir Rusijos, Vokietijos ministras H. Maasas teigia, kad dar per anksti švelninti Rusijai taikomas sankcijas.

H. Maaso teigimu, priežastys, paskatinusios nustatyti sankcijas, toliau egzistuoja ir pridūrė, kad „šiuo metu, mano nuomone, nėra priežasčių kažką keisti ES sankcijų politikoje Rusijos atžvilgiu“.

Pirmadienio susitikimas Paryžiuje dėl taikos Rytų Ukrainoje bus pirmasis per trejus metus susitikimas vadinamuoju Normandijos formatu.