„Nemanau, kad šią žiemą vyks renginių su daugiau nei 10 ar 15 dalyvių“, – transliuotojui RBB sakė Jensas Spahnas, rašo agentūra „Reuters“.

Vokietijoje pastarąją parą fiksuoti 21 866 nauji COVID-19 atvejai, bendrą infekcijų skaičių padidinę iki 727 553. Aukų padaugėjo 215, iki 11 982, ketvirtadienį paskelbė Roberto Kocho institutas (RKI).

Kanclerė Angela Merkel pirmadienį susitiks su federalinių žemių vadovais aptarti, ar lapkričio 2 dieną įvesto dalinio karantino pakanka suvaldyti smarkų atvejų šuolį.

A. Merkel ketvirtadienį sakė, kad yra vilties teikiančių ženklų, jog netrukus bus pristatyta COVID-19 vakcina, tačiau įspėjo, kad tai gali užtrukti. Ji atsisakė pasakyti, ar šalis nuo gruodžio leis atsidaryti barams ir restoranams.

„Turime būti protingi, turime per 7 dienas iki 50 sumažinti 100 tūkst. žmonių tenkančių atvejų skaičių“, – sakė ji, paklausta, ar karantinas galėtų baigtis šį mėnesį. Infekcijų rodiklis šalyje šiuo metu siekia 139 atvejus, tenkančius 100 tūkst. gyventojų.

Dabartinis šalies karantinas yra kitoks nei pavasarį – atviromis išliko mokyklos ir darželiai, kad tėvai galėtų eiti į darbą ir taip būtų sumažinta žala ekonomikai, nors šiuo metu karantinuotis tenka bent 300 tūkst. mokinių ir 40 tūkst. mokytojų.

RKI vadovas Lotharas Wieleris ketvirtadienį taip pat sakė manantis, kad šiuo metu Vokietijoje įvestos priemonės galios dar kurį laiką, kadangi vakcinos pristatymas gali užtrukti, o taip pat tikėtina, kad kai kuriose šalies dalyse gali vėl prasidėti nekontroliuojamas COVID-19 plitimas.

L. Wieleris pridūrė, kad lėtėjantis infekcijos plitimas suteikia pagrindo atsargiam optimizmui, tačiau dar nėra aišku, ar padėtis ir toliau išliks tokia pati.