2017 m. palaidojus H. Kohlį, jo našlės Maike's Kohl-Richter pageidavimu, kad būtų išvengta galimo vandalizmo, palaidojimo vietoje buvo įrengta tvora ir stebėjimo kamera. Miestas ir vyskupija teigė, kad tokių priemonių poreikis tuo metu buvo suprantamas, bet jos nebereikalingos.

„Įvairios pastangos rasti taikų sprendimą bei konkretus prašymas našlei išmontuoti kamerą, deja, galiausiai liko be atsako, todėl miestas pats ėmėsi veiksmų“, – ketvirtadienį pranešė savivaldybė.

Vasarą miestas paprašė Valstybinės kriminalinės policijos biuro įvertinti pavojų ir sulaukė išvados, kad šiuo metu jo nėra, tad stebėjimo kamera nebereikalinga. Po sutuoktinio mirties M. Kohl-Richter sakė vykdanti paskutinę vyro valią.

H. Kohlis gimė ir mirė netoliese esančiame Liudvigshafene, jis buvo Vokietijos kancleris 1982–1998 m. ir yra laikomas vienu iš šiuolaikinės Europos architektų. Be kita ko, jis skatino Europos integraciją ir vaidino svarbų vaidmenį 1993 m. įkuriant Europos Sąjungą bei tūkstantmečių sandūroje įvedant bendrus Europos pinigus eurus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją