Vokietijos įstatymų leidėjai ketvirtadienį aptarinėja priemones, pakeisiančias mėnesio pabaigoje baigsiančias galioti dabartines kovos su epidemija taisykles.

Roberto Kocho institutas (RKI) ketvirtadienį paskelbė, kad per vieną dieną buvo užregistruotas 65 371 naujas COVID-19 atvejis ir kad šis skaičius tęsia augimo tendenciją, ekspertų minimą jau kelias savaites.

„Šiuo metu judame rimtos kritiškos padėties link, – sakė RKI direktorius L. Wieleris. – Mūsų Kalėdos bus tikrai baisios, jei dabar nesiimsime atsakomųjų priemonių.“

Pasak L. Wielerio, Vokietijai reikia didinti vakcinavimo mastą, kad jis būtų gerokai didesnis nei 75 procentai. Šalyje jau yra pasiskiepiję 67,7 proc. žmonių, bet kai kuriuose regionuose šis skaičius yra gerokai mažesnis, pavyzdžiui, 57,6 procento.

RKI vadovas taip pat paragino uždaryti klubus ir barus, nutraukti didelius renginius, daug viešojo gyvenimo galimybių susieti su pasiskiepijimo ar persirgimo pažymėjimais.

L. Wieleris įspėjo, kad ligoninėse visoje Vokietijoje ima trūkti lovų COVID-19 pacientams ir kitomis ligomis sergantiems žmonėms.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją