Žiniasklaidoje pasirodžius šį žingsnį kritikuojančių pranešimų, kariuomenė išėmė nacių vermachto uniformos nuotrauką ir paaiškino, kad tai buvo „nepriimtina klaida“.

Šiuolaikinės Vokietijos ginkluotosios pajėgos – Bundesveras – ketino publikuoti foto reportažą, iliustruojantį, kokią įtaką karinės uniformos šimtmečius darė mados tendencijoms, tačiau paaiškinimuose tinkamai nepateikė istorinio konteksto.

„Mes labai apgailestaujame“, – paskelbė kariuomenė.


„Ši uniforma yra pavyzdys, eksponuojamas mūsų karo istorijos muziejuje Dresdene. Tačiau mes tinkamai neįvardinome jo istorinio konteksto ir uždėjome blogą ir netinkamą prierašą“, – skelbiama Vokietijos ginkluotųjų pajėgų paskyrose socialiniuose tinkluose „Instagram“, „Facebook“ ir „Twitter“.

Pirmasis apie šią nuotrauką pranešęs dienraštis „Bild“ rašė, kad prie nuotraukos buvo pridėta etiketė „Retro“ ir prierašas: „Iki pat mūsų dienų militaristinio stiliaus elementų sutinkama aukštojoje madoje.“

Bundesveras jau ne kartą sulaukė kritikos dėl savo sąsajų su Vokietijos gėdinga nacistine praeitimi.

Pernai tuometė gynybos ministrė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) nurodė Vokietijos ginkluotosioms pajėgoms atsikratyti sąsajų su vermachtu, sužinojusi, kad vienose kareivinėse yra atvirai eksponuojami nacių kariuomenės plieniniai šalmai ir kita atributika.

Ji taip pat nurodė pervadinti šalies kareivines, pavadintas tokių Antrojo pasaulinio karo karvedžių kaip maršalas Erwinas Rommelis (Ervinas Romelis) vardais.