Karlas Theodoras zu Guttenbergas sakė žurnalistams, jog šis "žingsnis buvo pats skausmingiausias mano gyvenime", tačiau pridūrė jaučiantis, jog nebegalis eiti ministro pareigų, verdant audringiems debatams apie jo darbą ir asmenybę.

K.Th.zu Guttenbergas praeitą mėnesį pripažino padaręs "didelių klaidų" savo 2007 metais apgintoje disertacijoje ir atsisakė daktaro laipsnio, tačiau teikė sąmoningai nekopijavęs kitų autorių darbų.

"Dėkoju iš visos širdies daugumai Vokietijos žmonių, daugumai (partijos) narių ir ypač kariams, kurie iki šios dienos rėmė mane", - sakė 39 metų politikas aristokratas žurnalistams Berlyne.

"Ypač dėkoju kanclerei už visą jos palaikymą, už visą jos parodytą pasitikėjimą ir supratimą, - sakė jis Gynybos ministerijoje. - Visada buvau pasiruošęs kovoti, tačiau turiu pripažinti, kad pasiekiau ribą".
Bairoito universitetas anksčiau oficialiai atšaukė K.Th.zu Guttenbergui suteiktą daktaro laipsnį, siekdamas išlaikyti mokslo standartus.
Universitetas nurodė, kad ministras šiuos standartus "rimtai pažeidė", nenurodydamas daugelio savo disertacijos šaltinių.

Tačiau spaudimas šiam politikui toliau didėjo, o plagijavimo skandalas atsidūrė Vokietijos žiniasklaidos dėmesio centre, nors visuomenės apklausos rodė, jog dauguma vokiečių palaiko K.Th.zu Guttenbergą.

Pirmadienį apie 23 tūkst. Vokietijos mokslininkų prisidėjo prie ministro atsistatydinimo šalininkų, pasirašę A.Merkel adresuotą viešą laišką, kuriame protestuojama prieš kanclerės sprendimą palikti K.Th.zu Guttenbergą poste.