Liepsnas stengiasi suvaldyti šimtai avarinių tarnybų darbuotojų, pasitelkusių sraigtasparnius, kariuomenės transporto priemones ir policijos vandens patrankas. Netoliese esančiuose Meklenburgo-Pomeranijos žemės kaimuose jau evakuota iš viso daugiau kaip tūkstantis gyventojų.

Kilus didžiausiam kada nors šiame šiaurės rytiniame regione, kuris anksčiau buvo dalis komunistinės Rytų Vokietijos, siautusiam gaisrui pasklidęs aitrus dūmų kvapas pasiekė net už 200 km esantį Berlyną.

Gaisras įsiplieskė didelę dalį Europos apėmus svilinančių vasaros karščių bangai.

Vokietijos kariuomenės antradienį pasiuntė šarvuotųjų mašinų išvalyti kelius nuo nesprogusių sprogmenų, kad ugniagesių automobiliai galėtų patekti į apytiksliai 600 hektarų ploto gaisro apimtą teritoriją.

Netoli Liubteno miestelio esančiame kariniame poligone apstu nesprogusių vermachto, Sovietų Sąjungos armijos ir suvienytos Vokietijos Bundesvero bombų, granatų ir šovinių.

Ankstesnių tyrimų rezultatai rodo, kad kiekviename tos teritorijos hektare slypi daugiau kaip 45 tonos nesprogusių sprogmenų, vietos laikraščiui „Ostsee Zeitung“ sakė regiono aplinkos ministras Tillis Backhausas.

„Meldžiu Dievą, kad jis kuo greičiau pasiųstų mums lietaus“, – pridūrė jis.