Per šį incidentą Bavarijos žemės miesto centre 24 metų įtariamasis buvo pašautas į koją policijos ir sulaikytas. Policija nurodė, kad vyro gyvybei pavojus negresia ir kad jis buvo aplaustas ligoninėje.

Bavarijos vidaus reikalų ministras Joachimas Herrmannas sakė, kad įtariamasis buvo žinomas policijai ir kad keliomis dienomis anksčiau jis buvo hospitalizuotas psichiatrijos institucijoje. Ministras naujienų agentūrai DPA vėlai penktadienį sakė negalįs atmesti, kad išpuolio motyvas buvo islamo ekstremizmas, nes vienas iš įvykio liudininkų pasakojo girdėjęs užpuoliką šaukiant „Allahu akbar“ (arab. „Dievas visų didesnis“).

Šis Somalio pilietis Viurcberge gyvena nuo 2015 metų, pastaruoju metu – vienoje benamių prieglaudoje. Iš viso sprendžiant, išpuolio aukų jis nepažinojo.

Atakos vietoje žmonės dėjo žvakeles ir gėles.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti žmonės, apsupę basą įtariamą užpuoliką ir neleidžiantys jam pasprukti, grasindami kėdėmis ir lazdomis.

Bavarijos žemės premjeras Markusas Soederis gyrė užpuoliką mėginusių sulaikyti žmonių „išties įspūdingą pasišventimą“.

„Dabar reikia išsiaiškinti aplinkybe, motyvus“, – žurnalistams Niurnberge sakė M. Soederis.

„Šiandien visa Bavarija gedi“, – pridūrė žemės premjeras ir nurodė regione vėliavas nuleisti iki pusės stiebo.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)