Kratos buvo atliktos Osnabriuke, Kaselyje, taip pat netoli Pinebergo, atliekant tyrimą dėl keturių asmenų, kurie „nelaikomi prisidėjusiais prie atakos“ Vienoje, nurodė federalinis kriminalinių tyrimų biuras BKA.

„Tačiau galėjo būti palaikomi ryšiai su įtariamu žudiku“, – sakoma policijos „Twitter“ žinutėje.

Kratos buvo atliktos Austrijos tarnybų prašymu, pridūrė BKA.

Užpuolikas, įvardytas kaip 20-metis Kujtimas Fejzulai, turėjęs Austrijos ir Šiaurės Makedonijos pilietybę, buvo nukautas policijos per pirmadienį vakare Vienos centre surengtas šaudynes. Per šią ataką žuvo keturi žmonės.

Austrijos policija po išpuolio sulaikė 14 žmonių. Šis išpuolis buvo pirmoji didelė ataka šalyje per kelis pastaruosius dešimtmečius ir pirmoji, siejama su džihadistų šalininku.

Vokietijos savaitraštis „Der Spiegel“ anksčiau šią savaitę pranešė, kad Vienoje siautėjęs užpuolikas buvo užmezgęs ryšių su Vokietijos islamistais, kai mėgino išvykti į Siriją ir prisidėti prie IS kovotojų.

Tyrimo gija taip pat veda į Šveicariją: šios šalies prokurorai patvirtino, kad trečiadienį buvo sulaikyti du 18 ir 24 metų šveicarai, jau anksčiau patekę į teisėsaugos akiratį dėl ryšių su terorizmu.