„Pirmą kartą Vokietijoje sugrąžinsime kuriame nors visame rajone priemones, taikytas prieš kelias savaites“, – sakė jis.

Giuterslo mėsos perdirbimo įmonėje koronaviruso infekcija testais nustatyta daugiau kaip 1,5 tūkst. iš beveik 7 tūkst. darbininkų.

„Sugrąžinsime griežtą karantiną Giuterslo rajone“, – nurodė premjeras ir pridūrė, kad suvaržymai paveiks 360 tūkst. rajono žmonių ir galios mažiausiai iki birželio 30 dienos.

Skelbiama, kad karantinas paskelbtas rajone, kur veikia „Toennies“ gamykla. Čia naujasis koronavirusas susargdino 1553 darbuotojus, informuoja Šiaurės Reino-Vestfalijos ministras pirmininkas.

Armino Lascheto teigimu, ribojimai Guetersloh rajone kol kas galios savaitę iki birželio 30 dienos, jie primins kovą visoje šalyje įvestą karantiną.

Viruso protrūkis mėsos perdirbimo bendrovėje siejamas su bendra sergamumo augimo šalyje tendencija.


Šis naujas koronaviruso protrūkis daugiausiai gyventojų turinčioje Vokietijos žemėje yra didžiausias nuo gegužės pradžios, kai šalis pradėjo švelninti karantino priemones.

Atnaujinamas karantinas reiškia, kad grįžtama prie priemonių, kurios buvo paskelbtos kovo mėnesį, kai buvo uždaryti kino teatrai, muziejai, koncertų ir sporto salės, barai, baseinai ir saunos, nurodė A. Laschetas.

Keletas viruso protrūkių mėsos perdirbimo įmonėse – ne tik Vokietijoje, bet ir Prancūzijoje – privertė atkreipti dėmesį į darbininkų darbo ir gyvenimo sąlygas. Dauguma dirbančiųjų šiose įmonėse yra atvykę iš Rumunijos ir Bulgarijos.

Naujų viruso protrūkių Vokietijoje taip pat kilo Žemutinėje Saksonijoje ir Berlyne esančiuose gyvenamuosiuose namuose, kur praėjusią savaitę viename gyvenamajame rajone buvo karantinuota 370 šeimų.

Nustačius COVID-19 židinį, regione buvo uždaryti darželiai ir mokyklos, pagalbą testuojant gyventojus teikia kariai.

Skelbiama, kad, paskelbus naujus ribojimus, draudžiama būriuotis, uždarytos visos viešojo maitinimo įstaigos, baseinai ir sporto klubai.

Guetersloh rajono pareigūnai teigia šiuo metu bandantys palaikyti ryšį su gamyklos darbuotojais, į pagalbą pasitelkti vertėjai.

Teigiama, kad dauguma dėl koronaviruso tiriamų darbuotojų – atvykėliai iš Rumunijos, Bulgarijos ir Lenkijos. Antradienį rajono valdžia skelbė ieškančių per 150 vertėjų, kurių paslaugų prireiks iki rugsėjo galo.

Giuterslo rajone gyvena apie 360 tūkst. gyventojų.

Delfi jau rašė, kad Vokietijoje COVID-19 užkrečiamumo rodiklis per dvi dienas išaugo nuo 1,06 iki 2,88, nustačius keletą lokalizuotų židinių.

Šeštadienį Roberto Kocho institutas pranešė, kad šeštadienį užkrečiamumo rodiklis R išaugo iki 1,79, sekmadienį – iki 2,88 ir yra daug didesnis už reikalingą norint suvaldyti protrūkį ilgesniu laikotarpiu. Užkrečiamumo rodiklio reikšmė 2,88 reiškia, jog kiekvienas 100 užsikrėtusių žmonių vidutiniškai užkrės dar 288, skelbia independent.co.uk.

Norint suvaldyti virusą, būtina žemesnė už vienetą užkrečiamumo rodiklio reikšmė. Roberto Kocho institutas užkrečiamumo rodiklio augimą susiejo su keletu lokalizuotų protrūkių, kilusių tokiose vietose, kur yra daug žmonių, pavyzdžiui, mėsos perdirbimo įmonės, logistikos centrai ir pabėgėlių stovyklos.

Nauji COVID-19 atvejai taip pat siejami su apeigomis bažnyčiose ir šeimos vakarėliais.

„Kadangi Vokietijoje yra gana nedidelis sergančiųjų skaičius, šie protrūkiai daro pakankamai didelę įtaką užkrečiamumo rodiklio reikšmei, – nurodė institutas. – Būtina įdėmiai stebėti tolesnius įvykius ateinančiomis dienomis ir ypač atsižvelgti į tai, ar ligos atvejų didėja kitose vietose, ne tik naujuose židiniuose.“

Vokietija bene geriausiai tvarkosi su koronaviruso krize iš visų Europos valstybių, tačiau šalyje vis atsiranda infekcijos protrūkių skerdyklose, kuriose neretai dirba migrantai, gyvenantys perpildytuose būstuose, kuriuos parūpina darbdavys.