Policija patvirtino, kad neutralizavo užpuoliką, apibūdintą kaip 24 metų Viurcburge gyvenantį somalietį, šūviu į koją.

„Į vyrą, gyvenantį Viurcburge, pataikė policijos kulka, bet jo gyvybei pavojus negresia“, – sakoma policijos „Twitter“ pranešime.

Dienraštis „Bild“ anksčiau pranešė, kad per ataką žuvo trys žmonės ir dar šeši buvo sužeisit, kai kurie jų – sunkiai.

Policija taip pat nurodė, kad nėra jokių požymių, jog užpuolikas turėjo kokį nors bendrininką, ir kad pavojaus gyventojams nebėra.

Bavarijos žemės vidaus reikalų ministras Joachimas Herrmannas, po incidento atvykęs į maždaug 130 tūkst. gyventojų turintį Viurcburgą, esantį tarp Miuncheno ir Frankfurto, sakė, kad įtariamas užpuolikas neseniai buvo gydomas psichiatrijos klinikoje.

Pasak pareigūno, tyrėjai rado dokumentų, bylojančių, kad šis vyras „buvo gydomas psichiatrijos įstaigoje“, bet J. Herrmannas pridūrė negalintis pasakyti, kiek laiko įtariamasis ten praleido.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti žmonės, apsupę basą įtariamą užpuoliką ir neleidžiantys jam pasprukti, grasindami kėdėmis ir lazdomis.

Viena moteris pasakojo televizijai RTL mačiusi išpuolį ir policijos intervenciją.

„Jis turėjo išties didelį peilį ir puldinėjo žmones, – sakė Julia Runze. – Tuomet daug žmonių stengėsi svaidyti į jį kėdes, skėčius, mobiliuosius telefonus, kad jį sustabdytų.“

„Tada atvyko policija, ir, man regis, buvo paleistas šūvis – jis aiškiai girdėjosi. Taip, kaip bebūtų, jis buvo sučiuptas“, – pridūrė įvykio liudininkė.

Policijos atstovė Kerstin Kunick sakė, kad pranešimas apie išpuolį Barbarosos aikštėje miesto centre buvo gautas apie 17 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku.

Šios atakos motyvai ir užpuoliko tapatybė kol kas neaiškūs, bet Vokietijoje tebetvyro padidėjusi įtampa po keleto pražūtingų islamo ekstremistų išpuolių.

Daugiausiai gyvybių pareikalavo 2016 metų gruodį įvykęs incidentas, kai vienas islamistas nukreipė pagrobtą sunkvežimį į kalėdinę mugę Berlyne ir mirtinai sužalojo 12 žmonių.

Šią ataką įvykdė tunisietis, negavęs prieglobsčio Vokietijoje ir prijautęs džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“.

Pernai spalį vienas žmogus žuvo, o kitas buvo sunkiai sužalotas per islamisto ataką Dresdeno mieste.

Šį išpuolį surengęs 20-metis siras džihadistas gegužę buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už homofobinę ataką.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (388)