Neramumai kilo Kaselio priemiestyje įkurtoje palapinių stovykloje, kurioje glaudžiasi apie 1 500 migrantų iš maždaug 20 šalių. Skelbiama, kad per konfliktą buvo sužeisti trys pareigūnai.

Pirmosios peštynės per pietus kilo tarp dviejų pabėgėlių, o vėliau į jas įsivėlė dvi didelės migrantų iš Albanijos ir Pakistano grupės.

Vakare įsiplieskė dar vienas susirėmimas. Pareigūnai teigia, kad apsižodžiavimų tarp atvykėlių būta ir anksčiau, tačiau šį kartą žodžiai virto veiksmais. Pranešama, kad sekmadienio vakarą konfrontacija kilo tarp dviejų 70 ir 300 žmonių grupių.

Iš viso per pabėgėlių susirėmimus sekmadienį buvo sužeista 14 žmonių. Pareigūnams pavyko atkurti tvarką stovykloje tik po kelių valandų, tačiau apie sulaikytuosius nepranešama.

Sekmadienį Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas, kalbėdamas apie Vokietiją užgriuvusią pabėgėlių naštą, nurodė, kad šalies pajėgumai yra riboti, nepaisant to, kad kol kas riba tiksliai nebuvo nustatyta.

Vokietija tikisi šiemet sulaukti apie 800 tūkst. pabėgėlių. Skaičiuojama, kad jų skaičius gali siekti milijoną - tai būtų penkis kartus daugiau nei pernai.