Naujas didelis ir sparčiai besiplečiantis COVID-19 židinys Vokietijoje susiformavo Šiaurės Reino-Vestfalijos federalinės žemės Rėdos-Videnbriuko mieste veikiančios „Tonnies“ skerdykloje, kuri yra viena didžiausių Europoje.

Trečiadienį iki vidurdienio teigiamų atsakymų sulaukė 395 iš 590 dėl COVID-19 testuotų šios įmonės darbuotojų, o iki vakaro patvirtintų užsikrėtimų skaičius išaugo iki 657 iš daugiau nei tūkstančio ištirtų. Naujų turimų duomenys bus skelbiami ketvirtadienį ir penktadienį, tačiau vietos valdžia prognozuoja, jog teigiamų testų atsakymų dalis bus panaši, ir sergančiųjų skaičius šoktelės.

Visi užkrėsti „Tonnies“ darbuotojai karantinuoti dviem savaitėms, daugumai jų ligos simptomai nepasireiškia.

Iš viso 6,4 tūkst. darbuotojų turinti „Tonnies“ šio mėsos kombinato veiklą sustabdė mažiausiai dviem savaitėms, o Gutersloho apygardos valdžia nusprendė iki birželio 26-osios vėl uždaryti visas mokyklas bei vaikų darželius; šios įstaigos duris atvėrusios buvo vos prieš kelias dienas.

„Tonnies“ vadovybė mano, kad infekciją galėjo atnešti įmonės darbuotojai, kurie, sušvelnėjus karantino sąlygomis, buvo išvykę aplankyti savo šeimų ar artimųjų. Nemažai jų kilę iš Rytų Europos.

Bendrovės vadovybės pažymi, jog gegužės 10–18 dienomis atlikti tyrimai dėl COVID-19 ir infekcija nebuvo patvirtinta nė vienam darbuotojui.