Ankstesnis paros prieaugio rekordas – 33 777 atvejai – buvo užfiksuotas 2020 metų gruodžio 18-ąją.

Vokietija, daugiausiai gyventojų turinti Europos šalis, pastarosiomis savaitėmis grumiasi su ketvirtąja COVID-19 banga.

Sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas trečiadienį įspėjo, jog ketvirtoji susirgimų banga „ypatingai galinga“ ir paragino imtis griežtesnių priemonių jai suvaldyti.

Vyriausybė dėl sparčiai augančio sergamumo kaltina palyginti žemus vakcinacijos rodiklius. Ketvirtadienio duomenimis, šalyje pilnai pasiskiepiję 66,9 proc. gyventojų.

Sveikatos priežiūros specialistai sako, kad daugumą pacientų, gydomų intensyviosios terapijos skyriuose, sudaro nepasiskiepiję asmenys. Jie įspėja, kad hospitalizacijų sparčiai daugėja.

„Šiuo metu faktiškai susiduriame su neskiepytų asmenų pandemija ir ji yra didžiulė, – trečiadienį sakė J. Spahnas. – Kai kuriuose Vokietijos regionuose vėl trūksta lovų intensyviosios terapijos skyriuose.“

Spartus sergamumo koronavirusine infekcija augimas Vokietijoje fiksuojamas po rugsėjį vykusių visuotinių rinkimų tvyrant politiniam neapibrėžtumui. Naujoji vyriausybė dar nesuformuota – ją iki gruodžio pradžios tikisi sudaryti rinkimus laimėję socialdemokratai, žalieji ir libertarinė Laisvoji demokratų partija (FDP), vedantys oficialias derybas dėl koalicijos.

Šios partijos kol kas atmeta galimybę įvesti privalomus skiepus nuo COVID-19, taip pat žada neskelbti naujo karantino – bent jau pasiskiepijusiems gyventojams.

Tačiau pagal Vokietijos federalinę sistemą atskiros žemės turi teisę daugeliu atveju pačios spręsti dėl kovos su COVID-19 priemonių.

Kanclerės Angelos Merkel administracijos vadovas Helge Braunas trečiadienį paragino skubiai surengti laikinosios vyriausybės susitikimą su 16-os Vokietijos žemių vadovais ir susitarti dėl bendrų taisyklių.

Kai kurie regionai, įskaitant Badeną-Viurtembergą, Saksoniją ir Bavariją, jau nusprendė įvesti griežtesnius suvaržymus nuo COVID-19 nepasiskiepijusiems asmenims arba jau dabar taiko tokias priemones.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją