51 metų vyras, pagal Vokietijos privatumo taisykles vadinamas tik Abdul S., kaltinamas „ypač rimta“ išdavyste ir slaptumo įstatymų pažeidimais.

Kaltintojai skelbė nedaug bylos detalių. Žiniasklaidos ir visuomenės atstovai į šalies vakaruose esančio Koblenco teismą nebuvo įleisti iki kaltinimų pareiškimo, pranešė naujienų agentūra DPA.

Pirmininkaujantis teisėjas Thomas Bergmannas sakė, kad saugumo sumetimais teismas vyks už uždarų durų iki „atskiro pranešimo“. Vėliau visuomenės atstovai vėl buvo įleisti į teismo salę, tačiau numatoma, kad teismo proceso metu bus ir daugiau momentų, kai posėdis vyks už uždarų durų.

Procesas turėtų trukti bent iki kovo 31-osios.

Abdul S. žmona Asiea S., taip pat turinti Vokietijos ir Afganistano pilietybes, apkaltinta bendrininkavimu įvykdant išdavystę. Prokurorai sakė, kad ji nuo pat pradžių rėmė slaptų dokumentų perdavimą Iranui, bet nenurodė, kaip tai buvo daroma.

Advokatas Ulrichas Sommeris sakė, kad nė vienas iš jų į pateiktus kaltinimus neatsakė. Pasak advokato, jis nerado „jokių tiesioginių įrodymų“, kuriais galėtų juos paremti.