Remiantis policijos pranešimais, į žodinius išpuolius ir fizinius susirėmimus trečiadienio naktį įsitraukė 20 pabėgėlių ir 80 dešiniosios pakraipos ekstremistų. Abi pusės mėtė viena į kitą butelius.

Apie 100 policijos pareigūnų bandė nutraukti akistatą.

Policijos pranešime teigiama, kad kivirčą pradėjo prieglobsčio prašytojai. Ankstesnį vakarą 32 metų vietinis gyventojas patyrė sužalojimų, kai į jį pataikė butelis.

„Liudininkai pasakojo matę svaidomus butelius, (žmonių) sužeidimus“, – pranešė policija.

„Turima informacija rodo, kad peštynes pradėjo prieglobsčio prašytojai“, – nurodė policija ir pridūrė, kad jauni migrantai taip pat svaidė butelius ir lentgalius į maždaug 100 pareigūnų, atsiųstų malšinti susirėmimų.

Susirėmimų dalyviams pradėjus skirstytis, ultradešinieji ekstremistai persigrupavę į mažesnes grupeles lydėjo migrantus į pabėgėlių prieglobsčio centrą.

Migrantams suėjus į pastatą, policijos pareigūnai jį apsupo, siekiant išvengti kitų susirėmimų, sakė policija ir pridūrė, kad naktį saugumo pajėgos saugojo dar tris migrantų centrus.

Vokiečių ekstremistai akmenimis apmėtė ir greitosios pagalbos automobilį, iškviestą 18-mečiui marokiečiui dėl gilios žaizdos rankoje.

Bauceno miestelis yra įsikūręs netoli sienos su Čekija, apie 60 km į rytus nuo Dresdeno miesto. Jame ne kartą kilo susirėmimai tarp prieglobsčio prašytojų ir vietinių, o tai pabrėžia dėl nepasitenkinimo kanclerės Angelos Merkel vykdoma pabėgėlių politika augančių neramumų mastą.

Metų pradžioje padegtas pabėgėlių centras, o tai rodo, kaip Vokietijai sunkiai sekasi susidoroti su migrantų antplūdžiu šalyje.