Vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis „šiandien uždraudė [judėjimo] veiklą“ Vokietijoje, ministerijos paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ informavo jo atstovas. Pranešime nurodoma, kad visoje šalyje keliose vietose vyksta reidai.

Dešimtys policininkų ir specialiųjų pajėgų narių anksti ryte įsiveržė į mečetes ir asociacijų, susijusių su „Hizbollah“, biurus Brėmene, Berlyne, Dortmunde ir Miunsteryje, pranešė Vokietijos žinaisklaida.

„Net ir krizės laikais laikomasi įstatymo viršenybės“, – parašė H. Seehoferio atstovas.

Nors „Hizbollah“ Vokietijoje oficialiai nėra, saugumo pajėgos mano, kad jo nariai naudojasi šia šalimi kaip saugiu prieglobsčiu ir vieta lėšoms rinkti, taip pat pasitelkiant nusikalstamą veiklą.

Kaip ir Europos Sąjunga, Vokietija iki šiol draudė tik „eizbollah“ karinį sparną, bet toleravo jo politinį sparną.

JAV ir Izraelis seniai laiko „Hezbollah“ teroristine grupuote ir ragino sąjungininkes pasekti jų pavyzdžiu.

Jungtinė Karalystė „Hezbollah“ politinį sparną uždraudė pernai, kriminalizuodama narystę šiame šiitų judėjime ir kvietimus jį remti.

Sprendimas buvo priimtas kilus pasipiktinimui dėl „Hezbollah“ vėliavos, kurioje pavaizduotas Kalašnikovo automatas, demonstravimo per vieną propalestinietišką demonstraciją Londone.

Vokietijoje nusiteikimas taip pat ėmė keistis ir šalies parlamentas gruodį priėmė rezoliuciją, kuria visiškai uždraudė judėjimui veikti Vokietijos teritorijoje.

Ketvirtadienio draudimas, be kitų dalykų, reiškia, kad judėjimo šalininkams nebebus leidžiama per demonstracijas Vokietijoje nešti „Hezbollah“ vėliavų.

„Hezbollah“, kuris Sirijos pilietiniame kare remia prezidentą Basharą al Assadą, Izraelis laiko Irano įgaliotiniu, siekiančiu išplėsti Teherano karines galimybes pasiekti žydų valstybės šiaurinę sieną.

Izraelio karo lėktuvai per pastaruosius kelerius metus Sirijoje įvykdė šimtus aviacijos smūgių taikiniams, kuriuos izraeliečiai vadina Irano ir „Hezbollah“ objektais.

„Hezbollah“ buvo įkurtas 1982 metais per Libano pilietinį karą. Dabar tai didelė politinė partija, drauge su savo sąjungininkais turinti daugumą šalies parlamente.

Izraelis ir „Hezbollah“ taip pat kariavo 2006 metais.