Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pažymėjo, kad tiekimo sutartyse numatyta mokėti doleriais arba eurais, o ne rubliais, kaip dabar ėmė reikalauti Rusija.

„Visur yra griežtų sutarčių, kuriose valiutos, kuriomis atliekami mokėjimai, yra sutarties dalis. Tai dabar galioja. Ir daugiausia euras arba doleris. Turime tai tęsti“, – sakė O. Scholzas spaudos konferencijoje Briuselyje po G7 lyderių susitikimo.

Kancleris pridūrė, kad ES priimtos sankcijos Rusijos Federacijai buvo kruopščiai ruošiamos, šalys kruopščiai diskutavo, kurios sankcijos duos didžiausią poveikį.

„Matome, kad šios priemonės yra labai veiksmingos ir nuolat jas plėtojame, stengdamiesi, kad jos nebūtų apeinamos. Tačiau tai buvo labai sąmoningas sprendimas, kad dėl esamos ekonominės struktūros ir labai didelės kai kurių šalių priklausomybės nuo naftos, dujų ar anglies, turėjome neįtraukti šio importo į sankcijų režimą“, – aiškino O. Scholzas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)