Vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere taip pat pranešė apie planus greičiau deportuoti iš šalies nusikaltėlius užsieniečius.

Be to, bus priimta daugiau personalo, įsigyta daugiau įrangos, o policijai suteikta daugiau galių sekti žmones.

Tačiau ministras atmetė pasiūlymą uždrausti viešumoje dėvėti burkas (visą kūną dengiančius musulmoniškus moterų drabužius). T. de Maiziere taip pat nepasidavė spaudimui sumažinti apie pacientų sveikatos būklę leidžiamos teikti informacijos konfidencialumą.

Kai kurie jo kolegos Krikščionių demokratų sąjungoje ragino pradėti drausti dėvėti burkas, tačiau T. de Maiziere teigė, kad tai įgyvendinti būtų sudėtinga. Be to, negali uždrausti visko, kam nepritari, pridūrė jis.

T. de Maiziere pasiūlymai - atsakas į neseniai įvykdytas su islamistų kovotojais siejamas atakas. Du su islamistų migrantais siejami išpuoliai, įvykdyti Viurcburge ir Ansbache, praėjusį mėnesį sukrėtė Vokietiją.

"Siūlau atimti Vokietijos pilietybę iš tų Vokietijos piliečių, kurie turi dvigubą pilietybę ir prisijungia prie teroristinių grupuočių kitose valstybėse", - kalbėdamas spaudos konferencijoje teigė jis.

Taip pat siūloma "terorizmo skatinimą" laikyti kriminaliniu nusikaltimu.