„Visiems Indijos žmonėms noriu išreikšti savo užuojautą dėl siaubingų kančių, kurias COVID-19 vėl atnešė jūsų bendruomenėms“, – nurodoma A. Merkel pranešime, kurį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė jos atstovas spaudai Steffenas Seibertas.

„Kova su pandemija yra mūsų bendra kova. Vokietija solidarizuojasi su Indija ir skubiai rengia pagalbos misiją“.

Kokio pobūdžio pagalbą Indijai pasiūlys Vokietija, kol kas nežinoma.

Tačiau savaitraštis „Der Spiegel“, remdamasis neįvardytais šaltiniais, šeštadienį pranešė, jog Vokietijos ginkluotosios pajėgos gavo prašymą padėti organizuoti deguonies tiekimą.

Apie 1,3 mlrd. gyventojų turinti Indija, kurioje sparčiai plinta naujoji COVID-19 atmaina, pastarosiomis dienomis tapo didžiausiu pasaulyje koronaviruso židiniu. Vien sekmadienį buvo pranešta, jog per pastarąją parą buvo nustatytas 349 691 naujas užsikrėtimo atvejis.

Vokietija nuo pirmadienio nustatys naujus apribojimus iš Indijos atvykstantiems keleiviams, siekdama pažaboti naujosios viruso atmainos plitimą.

Turtinga Vokietija, turinti pasaulinės klasės sveikatos apsaugos sistemą, per pandemiją yra ne kartą padėjusi kitoms šalims, kurioms reikėjo medicininės pagalbos.

Ji yra priėmusi COVID-19 pacientų iš kitų Europos šalių ir išsiuntusi medicinos darbuotojų bei dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų į užsienio šalis, įskaitant Portugaliją, kuri pagalbos sulaukė vasarį.

Pati Vokietija šiuo metu kovoja su trečiąja pandemijos banga, dėl kurios intensyviosios terapijos skyriuose beveik neliko laisvų pajėgumų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)