„Nuo rugpjūčio 1 dienos visi į Vokietiją atvykstantys žmonės privalės turėti neigiamo testo, vakcinavimo ar persirgimo įrodymų“, – pareiškime nurodė A. Merkel atstovė Ulrike Demmer.

„Šia taisykle siekiama, kad į Vokietiją įvežamų naujų susirgimų skaičius būtų kuo mažesnis“, – paaiškino U. Demmeris ir pridūrė, jog šio reikalavimo turės laikytis visi vyresni nei 12 metų keliautojai.

Remiantis dokumento projektu, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AFP, išimtys bus taikomos į darbą kitapus sienos vykstantiems asmenims ir tranzitu keliaujantiems žmonėms.

Juodraštyje nurodoma, kad bus leidžiama atlikti tiek PGR tyrimą (per 72 valandas nuo atvykimo), tiek greitąjį antigeno testą (per 48 valandas).

Taisyklė bus taikoma „nepriklausomai nuo to, iš kur keliautojai atvyko ir kokiomis transporto priemonėmis jie naudojasi“, – žiniasklaidos grupei „Funke“ sakė finansų ministras Olafas Scholzas.

Pagal dabartines Vokietijos taisykles, visi neskiepyti asmenys, atvykstantys į šalį oro transportu, turi tikrintis dėl COVID-19, tačiau atvažiuojantys keliais ar geležinkeliais to daryti neprivalo, nebent jie atvyksta iš zonų, laikomų pavojingomis.

Atvykstantieji iš šalių, kur atsirado naujų koronaviruso atmainų – tokių kaip Brazilija ir Pietų Afrikos Respublika – turi testuotis, net jeigu jie yra paskiepyti. Šis reikalavimas bus taikomas esant ir naujai sistemai.

Pasak policijos, kaip laikomasi taisyklių, bus tikrinama ne sistemingai vykdant sienos kontrolę, o atliekant atsitiktinius patikrinimus.

Vokietijos pasienio regionų, ypač Bavarijos ir Reino krašto-Pfalco žemių, vadovai ragino sugriežtinti reikalavimus keliautojams.

Palyginus su kaimyninėmis Europos valstybėmis, šią vasarą Vokietijoje fiksuojama gana nedaug užsikrėtimo atvejų, bet sergamumas pastarąją savaitę augo – daugiausia dėl koronaviruso delta atmainos.

Remiantis penktadienį paskelbtais Roberto Kocho instituto duomenimis, šalyje per ankstesnę parą buvo nustatyti 2 454 nauji COVID-19 atvejai. Pastarųjų septynių dienų sergamumas siekia 17 naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų – tai yra gerokai daugiau nei liepos pradžioje, kai šis rodiklis buvo 4,9 atvejo.

Šalyje lėtėjant skiepijimo kampanijai, visuomenėje kyla karštos diskusijos dėl galimybės taikyti suvaržymus nevakcinuotiems žmonėms, nors privalomai skiepyti tam tikras gyventojų grupes šiuo metu nesvarstoma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)