Ministras tai pareiškė Lenkijos aukščiausios instancijos teismui ketvirtadienį paskelbus svarbią nutartį, kuri, ekspertų nuomone, galėtų išprovokuoti „Polexitą“ – šalies išstojimą iš Bendrijos.

„Jei šalis priima politinį sprendimą būti ES dalimi, ji turi užtikrinti, kad sutartos taisyklės būtų visiškai įgyvendintos“, – žiniasklaidos grupei „Funke“ sakė H. Maasas.

Vokietijos diplomatijos vadovas taip pat išreiškė Europos Komisijai savo „visišką paramą jai vykdant savo misiją užtikrinti, kad visoje ES būtų laikomasi Europos teisės“.

Lenkijos Konstitucinis Tribunolas ketvirtadienį nusprendė, kad dalis ES sutarties straipsnių „nesuderinami“ su šalies konstitucija. Jis taip pat įspėjo Bendrijos institucijas neveikti „už savo kompetencijos ribų“ ir nesikišti į lenkų teismų sistemą.

Lenkijos vyriausybės vadovas Mateuszas Morawieckis penktadienį patikino, kad jo šalis nori likti Europos Sąjungoje.

Varšuva ir Briuselis smarkiai nesutaria dėl Lenkijos valdančiosios dešiniojo sparno partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) stumiamų teismų sistemos reformų. Briuselis įspėja, kad jos kelia grėsmę demokratijai Lenkijoje.

Europos Komisija ketvirtadienį įspėjo Varšuvą, kad Bendrija panaudos „visas turimas priemones“ ES teisės viršenybei užtikrinti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)