Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas Steffenas Seibertas nurodė, kad šalies vyriausybė „griežčiausiai smerkia šias nepaliaujamas raketų atakas iš Gazos Ruožo į Izraelio miestus“ ir pridūrė, kad jos „negali būti pateisinamos“.

„Izraelis turi teisę gintis nuo šių atakų“, – pridūrė jis.

S. Seibertas pabrėžė, kad per virtinę pastarosiomis dienomis nuo „Hamas“ ir su šiuo islamistų judėjimu „susijusių ekstremistinių grupių“ raketų atakų žuvo ir arabų, ir žydų Izraelio piliečių.

„Jų tikslas yra savavališkai ir nesirenkant žudyti žmones“, – sakė jis.

Pasak Izraelio armijos, nuo pirmadienio palestiniečių kovotojai paleido daugiau nei 1 000 raketų. Tuo metu Izraelio pajėgos surengė šimtus aviacijos smūgių prieš „Hamas“ ir kitas islamistines grupuotes tankiai gyvenamame Gazos Ruože.

Intensyviausi susirėmimai per pastaruosius septynerius metus nuo pirmadienio Gazos Ruože pareikalavo mažiausiai 48 žmonių, įskaitant 14 vaikų, gyvybių. Dar du palestiniečiai žuvo Vakarų Krante; smurtas taip pat nusinešė penkias izraeliečių gyvybes.

Ši kraujo liejimą išprovokavo savaitgalį vykę dideli neramumai Jeruzalės Al Aksos mečetės komplekse, laikomame šventu tiek musulmonų, tiek judėjų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)