Santykiai tarp abiejų valstybių tapo įtempti, nes Turkijos prezidentas Redžepas Tajipas Erdoganas siekia susidoroti su savo oponentais po nesėkmingo perversmo. Vokietija ir jos partnerės įspėjo Turkijos valdžią, kad jos veiksmai pažeidžia demokratijos principus.

Šalys taip pat nesutaria dėl to, kad Berlynas atsisakė išduoti Ankarai prieglobsčio ieškančius asmenis, kuriuos R. T. Erdoganas apkaltino dalyvavimu perversme.

Paklausta, kaip ji sieks išlaisvinti Turkijoje kalinamus Vokietijos piliečius, A. Merkel laikraščiui „Passauer Neuen Presse“ atsakė, kad „Vokietijai gali tekti sumažinti ekonominio bendradarbiavimo su Turkija apimtis ir peržiūrėti bendrus projektus“.

Įtampa tarp abiejų valstybių persikėlė ir į Vokietijos rinkimų kampaniją, ypač po to, kai T. R. Erdoganas paragino ten gyvenančius turkus boikotuoti pagrindines partijas rugsėjo 24 d. vyksiančiuose rinkimuose.

Turkija suėmė dešimtis Vokietijos piliečių, įskaitant ir žurnalistą Deniz Yucel, kuris laikomas nelaisvėje jau daugiau nei 200 dienų.

A. Merkel, kurios partija tikisi ketvirtą kartą laimėti rinkimus, anksčiau šią savaitę pareiškė, kad gali būti apribotas ginklų tiekimas Turkijai. Kanclerė taip pat mano, kad Turkijai negalima leisti prisijungti prie Europos Sąjungos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)