Siekdama suvaldyti infekcijos plitimą, šalis šio mėnesio pradžioje įvedė tam tikrus suvaržymus: buvo uždaryti barai, restoranai ir kitos laisvalaikio įstaigos, tačiau mokykloms ir parduotuvėms leista toliau veikti.

Naujų užsikrėtimo atvejų skaičius nuo to laiko stabilizavosi: ketvirtadienį buvo pranešta apie 22 609 naujus susirgimus – maždaug tiek pat, kiek prieš savaitę.

„Per pastarąsias dvi savaites atvejų skaičius stabilizavosi aukštame lygyje ir nebeauga“, – sakė Roberto Kocho instituto (RKI) Ligų kontrolės centro vadovas Lotharas Wieleris ir pridūrė „optimistiškai“ vertinantis tikimybę, kad viruso plitimas netrukus vėl sulėtės.

„Matome, kad [karantino priemonės] veikia ir kad einame teisingu keliu“, – pažymėjo Uta Rexroth iš RKI.

Tačiau situacija lieka „labai rimta“, o užsikrėtimo atvejų skaičiai „tebėra labai dideli, pernelyg dideli“, pabrėžė L. Wieleris.

„Atsižvelgiant į aukštus atvejų skaičiaus, gali būti, kad kai kurios ligoninės pasieks savo ribas ir nebebus įmanoma optimaliai rūpintis pacientais“, – nurodė jis.

Reanimacijoje esančių COVID-19 pacientų Vokietijoje padaugėjo nuo daugiau nei 360 spalio pradžioje iki daugiau nei 3 500 šiuo metu.

Kanclerė Angela Merkel pirmadienį nesugebėjo prastumti naujų apribojimų dėl COVID-19, nors epidemiologinė padėtis šalyje stabilizuojasi lėčiau, nei ji tikėjosi.

Pasak A. Merkel, Vokietijos žemių premjerai šiuo metu neturi jokio noro skelbti griežtesnių priemonių padėties stabilizavimui ir sergamumo mažinimui.

Kalbėdama po pasitarimo su 16 Vokietijos žemių lyderiais, A. Merkel taip pat pareiškė, kad šaliai pavyko „suvaldyti naujų susirgimų dinamiką“.

RKI duomenimis, Vokietijoje lig šiol nustatyta 855 916 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, iš jų 13 370 baigėsi mirtimi.