Įtariamasis, įvardijamas kaip Ali D., buvo suimtas rugsėjo 17 dieną viename Diuseldorfo viešbutyje, vienam darbuotojui pastebėjus, kad jis turi ginklą, sakoma prokurorų pranešime.

Pasak jų, buvo ženklų, kad Ali D. rinko informaciją apie „vadinamojo Guleno [Giuleno] judėjimo“ rėmėjus Kelno mieste ir jo apylinkėse, kad „perduotų ją Turkijos žvalgybos tarnybai MIT“.

JAV gyvenantis musulmonų pamokslininkas Fethullah Gulenas yra ilgametis Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano priešininkas.

Ali D. taip pat kaltinamas dėl ginklų įstatymo pažeidimo – policijai per kratą jo viešbučio kambaryje rado 200 šovinių, pridūrė prokurorai.

Turkija kaltina F. Guleną organizavus nepavykusį 2016 metų perversmą, per kurį žuvo šimtai žmonių ir tūkstančiai buvo sužeisti.

Nuo 2016 metų Turkija suėmė dešimtis tūkstančių žmonių, įtariamų ryšiais su F. Gulenu.

Remiantis Vokietijos laikraščiu „Tagesspiegel“, Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės, kur yra Diuseldorfas ir Kelnas, vietos pareigūnų teigimu, prieš F. Guleno šalininkus galėjo būti rengiama ataka.

Tyrimą iš Diuseldorfo prokuratūros perėmė federaliniai prokurorai. Tai įprasta procedūra bylose, kurios gali būti susijusios su įtariama užsienio agentų veikla.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)