„Norėčiau dar kartą pabrėžti, kad mūsų valstybės siekis tapti Aljanso nare jokiu būdu nėra nukreiptas prieš Rusiją, o galutinis sprendimas dėl stojimo į NATO bus priimtas po visuotinio referendumo", - rašoma V.Juščenkos atsakyme į Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo laišką bei kreipimesi į ukrainiečių tautą. Abu tekstai ketvirtadienį paskelbti oficialiame Ukrainos vadovo tinklalapyje.

V.Juščenka pabrėžė, kad Ukrainos kursas į integraciją NATO negali būti Rusijos politinių priekaištų objektu.

"Tai mus verčia iš naujo kartoti įgrisusias tiesas, kad teisė pasirinkti tarptautines priemones nacionaliniam saugumui užtikrinti, konkrečiai kalbant, dalyvauti karinėse ir politinėse sąjungose, yra kiekvienos šalies suvereniteto neatsiejama dalis, ir Rusija privalo jį gerbti", - pastebi Ukrainos prezidentas.

V.Juščenka priminė, kad Ukrainos įstatymas „Apie Ukrainos nacionalinio saugumo pagrindus", kurį Ukrainos Aukščiausioji Rada priėmė 2003 metais, įskaitant ir šiandieninės opozicijos vadovybę, numato Ukrainos integraciją NATO iki visiškos narystės.

„Tuo ir vadovaujasi Ukrainos prezidentas", - pareiškė V.Juščenka.

Be to, vėl pabrėžia prezidentas, „Ukrainos Konstitucijos 17 straipsnis draudžia Ukrainos teritorijoje steigti užsienio šalių karines bazes".