E. Macrono viešnagės Jeruzalėje tikslas – sudalyvauti ketvirtadienį numatytame Holokausto aukų atminimui skirtame renginyje.

Svečiuodamasis šalyje jis apsilankė ir Šv. Onos bažnyčioje. (Ši bažnyčia priklauso Prancūzijos vyriausybei ir yra laikoma Prancūzijos teritorija.) Kaip tik tada E. Macronas buvo nufilmuotas – drausminantis saugumo pareigūnus už tai, kad šie, jam žengiant į bažnyčią, pabandė sekti iš paskos, praneša CNN.


„Visi žinote taisykles. Man nepatiko tai, ką padarėte mano akivaizdoje. Eikite iš čia!“ – tiesiog išrėkė E. Macronas.

XII amžiumi datuojamą Romos katalikų bažnyčią 1856 metais Otomanų dinastijos sultonas, kaip dovaną, įteikė Prancūzijos imperatoriui Napoleonui III.

„Gerbkite taisykles. Jos galioja ne vieną amžių. Galiu patikinti, kad jos nepasikeis, kai aš esu valdžioje“, – pridūrė E. Macronas įsibėgėjus disputui.

Eliziejaus rūmų atstovė spaudai kanalui CNN paaiškino, kad prezidentui teko įsikišti, kilus nesutarimui tarp Prancūzijos ir Izraelio apsaugos pareigūnų.

„Jeruzalėje esanti Šv. Onos bažnyčia priklauso Prancūzijai. Tokių miesto vietų apsauga yra Prancūzijos rūpestis. Izraelio apsaugos pajėgos ketino eiti į vidų, nors apsaugą ten garantavo Prancūzijos apsaugos tarnybos. Prezidentas sureagavo į ginčą, jam žengiant į Šv. Onos bažnyčią kilusį tarp Izraelio ir Prancūzijos apsaugos pareigūnų. Jo tikslas buvo užbaigti kivirčą ir priminti galiojančias taisykles“, – paaiškino atstovė spaudai.

Izraelio pareigūnai tarp apsaugininkų kilusį incidentą pavadino diskusija, be to, pareiškė, kad vizitas vyko pagal planą.

Po delegacijos apsilankymo bažnyčioje E. Macronas atsiprašė dėl incidento.

Šis trečiadienio įvykis labai priminė 1996 metais kilusį incidentą: tuometinis Prancūzijos prezidentas Jacques‘as Chirac‘as tada taip pat buvo nufilmuotas aršiai besiginčijantis su Izraelio apsaugos pareigūnais prie tos pačios bažnyčios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)