„Testavimas bus nemokamas“, – 5,4 mln. gyventojų turinčios šalies premjeras sakė žurnalistams, bet nepatikslino, ar šie tikrinimai bus privalomi, ar savanoriški.

„Jeigu sugebėsime tai įvykdyti, parodysime pavyzdį visam pasauliui“, – kalbėjo I. Matovičius.

Bandomoji testavimo akcija kai kuriose teritorijose bus pradėta nuo ateinančio savaitgalio. Pagrindinė testavimo programa vyks spalio pabaigoje ir lapkričio pradžioje.

Anksčiau šį mėnesį Slovakijos vyriausybė paskelbė šalyje ekstremaliąją padėtį, reaguodama į sparčiai gausėjančius užsikrėtimo ir infekuotųjų mirčių atvejus. Šią savaitę taip pat buvo įvesta naujų suvaržymų.

Vidurinės mokyklos perėjo prie nuotolinio mokymo, taip pat buvo uždrausti visi masiniai renginiai, įskaitant pamaldas bažnyčiose. Slovakijoje buvo uždaryti sporto klubai ir baseinai, o restoranai lankytojus gali aptarnauti tik lauke.

Šeštadienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per parą šalyje nustatyta dar beveik 2 000 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, o bendras jų skaičius viršijo 28 000.

Be to, mirė 11 anksčiau užsikrėtusių žmonių, o bendras aukų skaičius išaugo iki 82.

Šeštadienį apie 500 žmonių susirinko prie vyriausybės pastato Bratislavos centre protestuoti prieš naujausius suvaržymus dėl COVID-19 epidemijos, nepasydami draudimo rengti daugiau kaip šešių žmonių susirinkimus.

Daugelis akcijos dalyvių nepaisė reikalavimo dėvėti kaukes. Protestuotojai skandavo „Gėda“ ir „Gestapas“, taip pat reikalavo I. Matovičiaus atsistatydinimo.

Kai kurie protestuotojai svaidė akmenis ir butelius į policininkus, o pastarieji vaikydami minią paleido vandens patrankų čiurkšles ir ašarines dujas, matyti demonstracijos vaizdo įrašuose.