Devyniolikmetis Kamas McLeodas ir aštuoniolikmetis Bryeris Schmegelskis įvardijami kaip pavojingi asmenys. Vietos gyventojams patariama prie jų nesiartinti. Paskutinį kartą įtariamieji pastebėti Kanados Saskačevano provincijoje – maždaug už dienos kelio automobiliu į rytus nuo tos vietos, kur rasti aukų lavonai. Jaunuoliai, anot pareigūnų, važiavo pilka 2011 metų „Toyota RAV4“.

Spėjama, kad jaunuoliai šiuo metu gali būti Manitoboje.

K. McLeodas 193 centimetrų ūgio, 77 kilogramų svorio, tamsių plaukų, akių, barzdotas. B. Schmegelskis – tokio pat ūgio ir svorio, tačiau šviesių plaukų, sako policijos pareigūnai.

Skelbiama, kad abu jaunuoliai įtariami nušovę 24 metų amerikietę Chynną Noelle Deese ir jos vaikiną iš Australijos 23 metų Lucasą Robertsoną Fowlerį. Poros lavonai buvo rasti liepos 15 dieną už maždaug 12 kilometrų nuo Liard Hot Springs Britų Kolumbijos šiaurinėje dalyje.

L. R. Fowleris gyveno Britų Kolumbijoje, mylimoji iš Jungtinių Valstijų buvo atvykusi pas jį į svečius. Nužudytosios motina Sheila Deese žurnalistams sakė, kad pora keliavo per Kanadą iki Aliaskos.

Penktadienį 37-ojo greitkelio šalikelėje buvo rasti sudegę porai priklausęs automobilis ir namelis ant ratų. Tirdami gaisrą, policijos pareigūnai maždaug už pusantro kilometro aptiko neatpažinto asmens lavoną. Jo tapatybė vis dar nustatinėjama. Jis apibūdinamas kaip stambaus kūno sudėjimo baltaodis, 50-60 metų, žilų plaukų, vešlia barzda, maždaug 177 centimetrų ūgio.

Minėtieji du jaunuoliai ieškomi dėl trijų asmenų mirčių. Pareigūnai atsisako patikslinti, kokia nauja informacija leido dingusiems pareikšti įtarimų.

Įtariamųjų automobilis

Policijos atstovas Chrisas Manseau sako, jog labai neįprasta, kad menkai apgyvendintoje Britų Kolumbijoje vienu metu tiriamos net dvi „tokios sudėtingos ir dinamiškos bylos“.

Remiantis pareigūnų išplatinta informacija, įtariamieji jaunuoliai per Britų Kolumbiją vyko į Jukoną, kur tikėjosi rasti darbą.

Prabilo aukos šeima

Kanados policija pirmadienį paviešino stebėjimo kamerų įrašą, kuriame liepos 13 dieną degalinėje Fort Nelsone nufilmuota nužudyta porelė. Įraše matoma, kaip 19.30 val. pora atvažiuoja į degalinę ir, užsipylę kuro, 19.47 val. išvažiuoja.

Sh. Deese CNN sako, kad visą naktį praleido žiūrėdama įrašą – dar ir dar kartą.

„Kiekvieną naktį darosi vis sunkiau. Mane tas vaizdo įrašas labai glumina“, – teigia moteris.

Vyresnysis nužudytosios amerikietės brolis trisdešimtmetis Stetsonas sako, kad jam skaudžiausia įraše matyti meilų poros apsikabinimą.

„Tame vaizdo įraše jie tokie laimingi, sveiki. Turėjome įtarimų, kad kelionės metu susižadės. Atrodo taip, tarsi dėl nieko gyvenime nesuktų galvos. Jie buvo komanda, tie du jauni žmonės. Labai skaudu ir keista žiūrėti į juos filmuotoje medžiagoje, nes jie atrodo tiesiog puikiai. Kas galėjo pagalvoti, kad viskas taip greitai ir siaubingai baigsis“, – sako nužudytosios brolis.

Nužudytųjų aukų autobusiuskas

S. Deese‘as sako, kad įrašai ir nuotraukos tik iš dalies atspindi tikrovę.

„Jie realybėje buvo dar šaunesni ir mielesni nei nuotraukose. Buvo labai sulipę, nes turėjo beprotiškai daug bendro. Laisvos sielos. Chynna buvo nesustabdoma, niekas šiame pasaulyje jai negalėjo sutrukdyti pasiekti užsibrėžto tikslo. Visada gyveno maksimaliai“, – teigia S. Deese.

L. R. Fowlerio tėvas, dirbantis Naujojo Pietų Velso policijos pajėgose, Stephenas Fowleris sako, kad jo sūnus buvo laimingas, keliaudamas po pasaulį su mylima moterimi.

„Nors ir esu patyręs policijos pareigūnas, šiandien čia esu nužudymo aukos tėvas. Esame palūžę, šis nusikaltimas palaužė dvi jaunų žmonių šeimas. Tai labai tragiška laimingos meilės istorija, tikrai taip ir yra – pražuvo du jauni vienas kitą mylėję žmonės, kuriems prieš akis dar buvo visas gyvenimas“, – sako jis.