Vietnamo valdžios pareigūnai tvirtina, kad Danango mieste aptikta nauja koronaviruso rūšis – dar labiau užkrečiama nei ankstesnė. Miestas užsidaro turistams, žadama, kad bus imtasi papildomų saugumo priemonių.

Vietnamo Danango mieste – viename iš didžiausių šalyje ir svarbiausiame kurorte – fiksuojamas naujas koronaviruso protrūkis.

Konkrečiai kalbama apie naują, labiau užkrečiamą koronaviruso SARS-CoV-2, atmainą, teigiama šalies valdžios puslapyje internete.

11 užsikrėtusių žmonių, kuriems patvirtintas COVID-19, yra tarp 24 ir 70 metų, užsikrėtė ir keturi medicinos darbuotojai, dirbantys didelėje Danango mieste esančioje ligoninėje.

Apie protrūkį Vietname paskelbta po to, kai penktadienį COVID-19 buvo patvirtintas pirmajam pacientui per tris mėnesius. Ligoninėje, kur jis gydomas, paskelbtas karantinas, taip pat atšaukti visi tarptautiniai skrydžiai iš ir į Danangą, o vidaus turizmas sustabdytas mažiausiai trims savaitėms.

Vietos sveikatos pareigūnai planuoja testus dėl COVID-19 atlikti dar 10 tūkst. Danango gyventojų. Mieste taip pat bus vėl įvestos saugaus atstumo taisyklės.

Vietname iš turistų pamėgto Danango miesto evakuojama 80 tūkst. žmonių, daugiausiai vietinių turistų, pirmadienį pranešė valdžios atstovai, rašo „Reuters“.

Pietryčių Azijos šalis vėl skelbia didelį pavojų.

Evakuacija užtruks mažiausiai keturias dienas. Per dieną bus vykdoma maždaug po 100 vidinių skrydžių iš Danango į 11 kitų Vietnamo miestų, pranešime teigė šalies vyriausybės atstovai.

Danange vėl įvestos saugaus atstumo laikymosi taisyklės.

Įvedęs griežtas karantino priemones ir išbandęs aktyvaus ir itin plataus testavimo sistemą, Vietnamas nuo koronaviruso pandemijos pradžios patvirtino tik 420 COVID-19 atvejų, šalyje mirčių neužfiksuota.

Danange ir vėl bus taikomas socialinio atstumo režimas. Mieste atšaukiami visi sporto, kultūros ir religiniai renginiai. Miesto gyventojams draudžiama burtis į didesnes nei 30 asmenų grupes.
Vietnamo valdžia koronaviruso protrūkį sieja su trimis Danango ligoninėmis, kur galėjo įvykti kontaktai su sergančiais. Remiantis „The Guardian“, visose trijose ligoninėse lankėsi 57 metų vyras, liepos 20 dieną paguldytas dėl karščiavimo ir kosulio.

Pirmieji užsikrėtimo koronavirusu atvejai Vietname nustatyti dar sausį. Tada valdžia ėmėsi skubių priemonių, nutraukė ugdymo procesus švietimo įstaigose, pritaikė socialinio atstumo reikalavimus, uždarė sienas ir ėmė vykdyti izoliacijos reikalavimus. Koronaviruso plitimą tada pavyko sustabdyti.