57 metų vyras iš centrinio Da Nango miesto ketvirtadienį buvo paguldytas į ligoninę dėl karščiavimo ir kvėpavimo problemų. Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, būklei pablogėjus pacientas buvo prijungtas prie dirbtinio plaučių ventiliavimo aparato,

Sveikatos apsaugos darbuotojams nepavyko nustatyti, kaip vyras užsikrėtė. Daugiau nei mėnesį jis nebuvo išvykęs gimtojo miesto, kuriame nuo balandžio nebuvo neužregistruotas nė vienas COVID-19 atvejis.

Da Nango miesto valdžia izoliavo ligoninę, kurioje šis vyras lankėsi, ir asmenis, kurie su juo bendravo pastarosiomis savaitėmis. Jo šeimos nariams ir 100 kitų asmenų atliktų koronaviruso testų rezultatai buvo neigiami.

Gegužės viduryje Vietname buvo atnaujintos daugelis veiklų. Naujiena apie vietinį infekcijos atvejį paskatino daugelį žmonių atšaukti arba nutraukti atostogas Da Nange – viename populiariausių šalies pajūrio kurortų.

Beveik 100 milijonų gyventojų turintis Vietnamas iki šiol pranešė apie 416 patvirtintų koronaviruso atvejų. Mirčių nuo COVID-19 šalyje neužfiksuota.