Trečiadienį sausumą pasiekęs taifūnas padarė didžiulė žalą regione, ir taip smarkiai nukentėjusiame nuo savaites trunkančių potvynių.

Šimtai gelbėtojų karštligiškai bando surasti kelių nuošliaužų palaidotus žmones, bet darbams trukdo purvas ir išversti medžiai.

Trijuose Kuang Namo provincijos kaimuose iš purvo jau ištraukta 19 lavonų, pranešė valstybinė žiniasklaida. Pasak pareigūnų, manoma, kad tame rajone nuošliaužos palaidojo dar 45 žmones.

Paieškos komandose, kurios naudoja buldozerius ir ekskavatorius, dirba ir kariai.

Du žmonės žuvo anksčiau, bandydami apsaugoti savo namus nuo taifūno, kuris Vietname yra jau ketvirta audra šį mėnesį.

Pareigūnai į saugias vietas perkėlė maždaug 375 tūkst. žmonių, atšaukė šimtus skrydžių, uždarė mokyklas ir paplūdimius.

„Molave“ sausumą pasiekė į pietus nuo Da Nango, su iki 145 km per val. vėju, o ketvirtadienį susilpnėjo iki atogrąžų depresijos.

Audra nuplėšė beveik 90 tūkst. namų stogus, daug pastatų sugriovė išvis, pranešė Tarptautinė Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio draugijų federacija (IFRC).

Ketvirtadienį tebeieškoma 26 žvejų iš dviejų laivų, dingusių prieš tai, kai taifūnas pasiekė pakrantę. Jų ieškoti pasiųsti sraigtasparniai ir karinio jūrų laivyno laivai.

Taifūnas atslinko Vietnamui dar neatsigavus po neseniai kilusių didelių potvynių ir žemės nuošliaužų, per kuriuos trijose provincijose žuvo 136 žmonės, o dar dešimtys dingo.

Prieš tai „Molave“ talžė Filipinus, kur žuvo 16 žmonių, buvo sugriauta daug namų.

Vietnamas per liūčių sezoną, trunkantį nuo birželio iki lapkričio, dažnai nukenčia nuo ekstremalių orų, ypač pakrantėje esančios jo centrinės provincijos, tačiau pastaraisiais metais audros tapo pastebimai smarkesnės.