Kartu su Josifu Kobzonu A. Kabajeva tapo septintojo meninės gimnastikos festivalio „Alina“ vedėja, praneša newsru.com. Reportažą apie šį renginį, į kurį atvyko per 400 gimnasčių iš visos Rusijos, rengė televizijos kanalas REN-TV.

„Mūsų mergaitės labai talentingos! Jos savo judesiais, savo meniškumu, menine gimnastika parodė, kas gi tai per šventė! Tai buvo akivaizdu ir suprantama. Mes neturėtume pamiršti ir gėdytis dėl savo pergalės“, - sakė A. Kabajeva, komentuodama pagrindinę festivalio temą – pergalės Antrajame pasauliniame kare 70-metį.

Į sceną buvusi profesionali sportininkė lipo pasipuošusi tamsiai raudonos spalvos laisvo silueto suknia iki kelių. Būtent ši suknia ir akivaizdžiai padidėjęs A. Kabajevos svoris sukėlė kalbų apie galimą jos nėštumą. „Pamečiau skaičių. Kuris tai Kabajevos ir Putino vaikas, anot paskalas nešiojančios visuomenės? 99-asis“, - asmeniniame tinklaraštyje rašo rašytojas ir žurnalistas Andrejus Jegorovas. „Buvo du berniukai, tikiuosi, kad tai – mergaitė“, - rašo komentatoriai.

Jau daugelį metų kalbama, kad buvusią sportininkę A. Kabajevą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putino sieja romantiniai ryšiai. Vakarų žiniasklaida yra rašiusi, kad jie turi vaikų. Vis dėlto oficialiai ši informacija patvirtinta niekada taip ir nebuvo.

Šių metų kovo mėn. šveicarų spauda pranešė, kad į vieną iš prabangių šios šalies klinikų yra atvykusi išskirtinės svarbos pacientė, kuriai gimė V. Putino vaikas. V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad šios kalbos neturi nieko bendro su realybe. Pati A. Kabajeva šios informacijos nepaneigė.

Internetinis žurnalas „Femina“ prisimindamas šią istoriją teigia, kad A. Kabajevos kūno formos pasikeitusios dėl neseniai įvykusio gimdymo. Tos pačios nuomonės laikosi ir „ledi.mail.ru“ internetinė svetainė.

Be pasikeitusių kūno formų dar festivalio žiūrovų dėmesį traukė ir itin paryškėję totorių kilmės A. Kabajevos veido bruožai. Ukrainiečių televizijos kanalas 24TV netgi daro prielaidą, kad A. Kabajevos akių formą tobulino plastikos chirurgai.

Keli tinklaraštininkai linkę daryti prielaidą, kad ant scenos lipusi moteris net nėra A. Kabajeva. Vienas iš jų tiesiai šviesiai teigia, kad tai – ne A. Kabajeva, o „kažkokia neaiški mergina“.

Pirmą kartą apie galimus V. Putino ir A. Kabajevos ryšius 2008 m. balandžio mėn. parašė laikraštis „Moskovskij korrespondent“. Išpublikuotas straipsnis apie tai, kad V. Putinas neva išsiskyrė su žmona Liudmila ir ketina vesti garsiąją gimnastę.

V. Putinas šiuos gandus oficialiai paneigė pareikšdamas, kad „visada neigiamai žvelgė į tuos, kurie kiša savo sloguojančias nosis ir erotines fantazijas į svetimus gyvenimus“. Taip pat jis pabrėžė, kad „šiuose ganduose nėra nė lašo tiesos“. Teismo dėl šmeižto pavyko išvengti, tačiau neilgai trukus šio laikraščio redakcija buvo uždaryta – tai padarė pats laikraščio savininkas Aleksandras Lebedevas.