Išpuošti gražiausioms metų šventėms Baltuosius Rūmus – paskutinė svarbiausia jos kaip pirmosios šalies ponios užduotis. Jau sausį į Baltuosius Rūmus kelsis naujasis prezidentas Joe Bidenas su sutuoktine.

Tai retas viešas Melanios Trump pasirodymas po JAV prezidento rinkimų lapkričio 3 d. Viešumos vengia ir jos sutuoktinis Donaldas Trumpas. Tiesa, pirmadienį D. Trumpas pagaliau pareiškė, kad daugiau nebesipriešins vyriausybės pagalbai J. Bideno pereinamojo laikotarpio komandai.

Didžiulė daugiau nei penkių metrų aukščio „Fraser Fir“ rūšies žaliaskarė iškilmingai atvyko karieta tempiama dviejų žirgų – Winstono ir Beno.

Besišypsanti Melania priėjo prie karietos ir apžiūrėjo eglutę.

Susirinkusių reporterių klausimą apie tai, kaip laikosi D. Trumpas, Melania ignoravo.

„Linksmų Kalėdų“, – tepasakė pirmoji Amerikos ponia ir pamojavo kameroms. Jau netrukus M. Trump komanda pristatys Baltųjų Rūmų kalėdinių dekoracijų projektą.

Šiais metais buvusi Melanios bičiulė ir padėjėja Stephanie Winston Wolkoff paviešino garso įrašą, kuriame Melania skundžiasi savo pareiga šventėms puošti Baltuosius Rūmus. S. Winston Wolkoff apie draugystę su JAV prezidento žmona parašė itin atvirą knygą „Melania and Me“.

Skelbiama, kad slapta įrašytas pokalbis vyko neilgai trukus po Melanios apsilankymo emigrantų sulaikymo centre Teksase 2018 metų birželį.

„Sako, kad aš jo sąjungininkė, kad tokia kaip jis, kad jį palaikau. Esą, per mažai pasakau, per mažai padarau. Taip sunkiai dirbu prie tų kalėdinių reikalų, o jie niekam nerūpi, tos kalėdinės nesąmonės niekam nerūpi, bet vis tiek turiu tai daryti, tiesa? Gerai, toks mano darbas, rūpinuosi tomis Kalėdomis, planuoju, o jie man „O, o kaip dėl atskirtų vaikų?“ Po velnių, duokite man atsikvėpti. Ar kai tai darė Obama, bent jam nors kliuvo? Negalėjau nevykti, bandžiau pasirūpinti, kad tas vaikas susitiktų su motina. Neturėjau nė menkiausios galimybės, visas tas sudėtingas procesas, teisinės procedūros“, – plūdosi M. Trump.

M. Trump administracijos vadovė Stephanie Grisham užsipuolė S. Winston Wolkoff dėl paviešinto įrašo ir pareiškė, kad išleisdama knygą ji pažeidė konfidencialumo sutartį.

Pagrindinė kalėdinė puošmena bus pastatyta Baltųjų rūmų Mėlynojoje salėje.

Po Padėkos dienos, kuri JAV šiemet minima lapkričio 26-ąją, grupė savanorių pradės puošti prezidento rezidenciją. Pagrindinę dekoro temą paprastai parenka pirmoji ponia.

Šiemet tradicija, kai Baltuosius rūmus Kalėdoms puošia savanoriai, bus mažesnio masto nei įprastai dėl ​​koronaviruso pandemijos. Visi dalyviai privalės dėvėti kaukes ir laikytis atstumo.

Antradienį JAV prezidentas D. Trumpas turėtų dalyvauti dar vienoje tradicinėje ceremonijoje ir suteikti malonę Padėkos dienos kalakutui.

Ši ceremonija nebuvo atšaukta, nepaisant apribojimų dėl pandemijos.

Nors prezidentas įsakys suteikti malonę tik vienam kalakutui, tradiciškai ji suteikiama ir antrajam paukščiui.

Šiemet iš Ajovos valstijos atvežti kalakutai Kobas ir Kornas, laikantis tradicijos, iki ceremonijos lieka viešbutyje „Willard Intercontinental Hotel“.

Po to abu paukščiai likusį savo gyvenimą praleis viename ūkyje Blaksberge Virdžinijoje.

Kasmet nuo 1947-ųjų Nacionalinė kalakutų tiekėjų federacija ir Paukštienos ir kiaušinių prekiautojų nacionalinė taryba dovanodavo JAV prezidentams kalakutus, kurie dažniausiai būdavo suvalgomi. Išimtis buvo 1963 metais, kai prezidentas Johnas F. Kennedy, turėdamas omenyje jam padovanotą kalakutą, pasakė: „Tiesiog pasilikim jį“.

Tačiau oficialus prezidento malonės suteikimo kalakutams „ritualas“ Baltuosiuose rūmuose atliekamas nuo 1989 metų, kai jį pirmą kartą atliko prezidentas George'as H. W. Bushas. Jis vyksta Padėkos dienos, kai milijonai amerikiečių ant savo šventinio stalo padeda keptą kalakutą, išvakarėse.

Padėkos diena, kuri Jungtinėse Valstijose švenčiama kiekvieno lapkričio paskutinį ketvirtadienį, daugeliui amerikiečių yra svarbiausia šventė po Kalėdų, o ilgas Padėkos dienos savaitgalis reiškia keliones susitikti su savo šeima ir Kalėdų sezono pradžią, kai pradedamos pirkti kalėdinės dovanos.

Visgi JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) praėjusią savaitę perspėjo amerikiečius dėl plintančio koronaviruso nekeliauti švenčiant Padėkos dieną.