„ABC News“ rašo, kad 35 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatas, kurio statybos kainavo 145 mln. dolerių, bus vienintelė šio judėjimo įstaiga, turinti specialius kambarius, skirtus „Supergalios“ („Super Power“) programai, kurią sukūrė scientologijos pradininkas L. Ronas Hubbardas. Scientologai nuo pat praėjusio amžiaus 8-ojo dešimtmečio, kai L. Ronas Hubbardas išplėtojo šią programą, laukė, kol turės tinkamas patalpas jai praktikuoti, skelbia „Tampa Bay Times“.

Šia programa siekiama ištobulinti tai, ką L. Ronas Hubbardas vadina žmogaus 57 jutimais, arba „perceptikais“.

„L. Ronas Hubbardas sakė, kad „Supergalios“ programa išlavins scientologus, suteikdama jiems naujų gebėjimų, naujų suvokimo galimybių ir naujų žinojimo lygių“, - „ABC News“ sakė „Tampa Bay Times“ redaktorius Joe Childsas. – Ji išmokys scientologus imtis lyderių vaidmens ir išvesti pasaulį iš socialinio puvimo bei išgelbėti žmoniją“.

Po aštuonių minučių pašventinimo ceremonijos, kuriai vadovavo bažnyčios lyderis Davidas Miscavige`as, į pastato vidų buvo įleisti tik tokie scientologai kaip T. Cruise`as, J. Travolta ir K. Preston. Griežtą ceremonijos privatumą užtikrino šimtai bažnyčios savanorių, kurie patruliavo aplink pastatą, vaikydami smalsuolius bei žiniasklaidos atstovus.

Iš filmuko, kuris pateikiamas scientologijos tinklalapyje, matyti, kad pastate yra atriumas, knygynas bei koplyčia, tačiau judėjimo atstovai atsisako suteikti daugiau informacijos ir nenurodo, kada pastatas bus atvertas ne scientologams.

Klirvoterio savivaldybei pateiktuose dokumentuose taip pat matyti, kad pastate įrengta valgykla, biurai, užsiėmimų klasės ir šimtai mažų kambarėlių „auditams“, pažymi „Tampa Bay Times“.

Pastato atvaizdai, kurie 2012 metais nutekėjo laikraščiui „Village Voice“, rodė, jog tarp naujų scientologams skirtų priemonių bus judesio kvadrantas, kuris suks žmogų kaip giroskopą, kad ištobulintų jo gebėjimus pajusti kompaso kryptis, bei dar vienas prietaisas, kuris tikrins magnetinius žmogaus pojūčius.

„Penktame aukšte stovės mašinos, kurios, scientologų teigimu, padės išvystyti uoslės bei skonio jusles, suvokimą ir … pusiausvyrą“, - sakė J. Childsas.

Į „ABC News“ prašymus pakomentuoti naujojo pastato atidarymą Scientologijos bažnyčia neatsiliepė.