Kaip praneša BBC, Ramas Singhas Tiharo kalėjime Delyje buvo rastas pasikoręs.

Grupiniu medicinos studentės išžaginimu ir nužudymu iš viso buvo kaltinami penki suaugę asmenys. Kaltinamieji, kurių amžius – nuo 19 iki 34 metų, tvirtino esantys nekalti. Šeštasis nusikaltėlis, kuriam 17 metų,teisiamas atskirai.

Brutualus 23 metų amžiaus studentės užpuolimas praėjusį gruodį sukrėtė ir supykdė visą Indiją bei paskatino debatus apie moters padėtį visuomenėje.

R. Singho advokatas teigė, kad apie kliento žūtį jam pranešė policija.

„Tai šokiruojanti naujiena. Nebuvo jokių požymių, kad jis ketintų nusižudyti. Jis džiaugėsi tuo, kaip ėjosi teisme, o jis ėjosi sklandžiai", - advokatas sakė the Times Now kanalui.

Tiharo kalėjimo atstovas spaudai Sunilas Gupta sakė, kad įvykis tiriamas, o R. Singho kūnas pirmadienį bus atiduotas tirti medikams.

Indijos naujienų kanalo NDTV tinklapyje pranešama, kad R. Singhas pasikorė apie 5 valandą ryto vietos laiku.

Kito kaltinamojo interesams atstovaujantis advokatas Vivekas Sharma pasakojo R. Singhą sutikęs penktadienį teisme - kaltinamasis esą buvęs „laimingos būsenos".

„Jis atrodė laimingas. Vakar pavakarieniavo. Kodėl jis turėjo žudytis?", - stebėjosi teisininkas.

R. Singhas yra vienas iš penkių suaugusių kaltinamųjų. Kartu teisiami jo brolis Mukeshas, Pawanas Gupta, Vinay Sharma ir Akshay Thakuras.

Jiems pateikti kaltinimai dėl nužudymo, grupinio išžaginimo, pagrobimo ir įrodymų sunaikinimo. Jeigu būtų pripažinti kaltais, šiems vyrams grėstų mirties bausmė.

Nepilnametis prievartautojas galėtų sulaukti trejų metų bausmės pataisos namuose.

23-ejų metų išžaginimo auka kartu su savo vaikinu buvo užpulta autobuse, išžaginta bei sužalota metaliniu strypu. Vėliau jaunuolius tiesiog išmetė iš autobuso.

Duodama parodymus, kol dar buvo gydoma ligoninėje, mergina sakė, kad visi kaltinamieji ją žagino, o tada kankino metaliniu strypu, kuris išdraskė jai žarnyną. Po 13 dienų auka Singapūro ligoninėje mirė.

R. Singhas buvo autobuso vairuotojas.