Prisiekusieji vienbalsiai pripažino G. Pellą kaltu dėl vieno lytinio išnaudojimo incidento ir keturių tvirkinimo atvejų, kurių aukomis 10-ame dešimtmetyje tapo du berniukai Šv. Patriko katedroje Melburne.

G. Pellas, kuriam dabar 77-eri, buvo apkaltintas privertęs tuos 12 ir 13 metų berniukus pasilikti katedros zakristijoje po sekmadieninių mišių ir privertęs jį lytiškai tenkinti.

Už užstatą paleistas dvasininkas visus kaltinimus neigė, o per pirminį bylos nagrinėjimą rugsėjį prisiejusieji nesugebėjo priimti sprendimo. Tačiau kardinolas buvo nuteistas per pakartotinį bylos nagrinėjimą gruodžio 11-ąją.

Teismo pirmininko griežtas draudimas neatskleisti šios bylos detalių neleido žiniasklaidai netgi pranešti apie teismo procedūras ir bylos nagrinėjimo posėdžius, vykusius nuo praeitų metų gegužės.

Šis draudimas buvo atšauktas per antradienį surengtą teismo posėdį, kai prokurorai nusprendė neteikti kaltinimų planuotai antrajai bylai dėl atskirų įtarimų, susijusių su numanomais G. Pello veiksmais 8-ame dešimtmetyje.

Vatikanas šių naujienų kol kas nekomentavo, bet G. Pellas antradienį tebetvirtino esąs nekaltas.

„Kardinolas George'as Pellas visuomet tvirtino esąs nekaltas ir toliau tai teigia“, – sakoma jo advokatų pranešime. Dvasininko teisininkai pridūrė pateikę apeliaciją dėl teismo nutarties.

Pranešime sakoma, kad daugelis kitų įtarimų arba kaltinimų prieš G. Pellą jau yra atšaukti arba paneigti.