„Laimėjome prieš šį virusą. Bent jau pirmasis mūšis yra laimėtas, ir tai didelis palengvėjimas mums visiems“, – trečiadienį sakė H. Gouveia e Melo.

H. Gouveia e Melo teigė, kad mūšis laimėtas, nes sergamumas šalyje mažėja, nepaisant atostogų sezono ir į šalį atvykstančių užsieniečių srautų.

„Vakcinacija nugalėjo virusą ir dabar turime pradėti mokytis, kaip atgauti savo laisvę ir gyvenimą. Žinoma, turime tai daryti atsargiai, turime būti protingi“, – įspėjo jis.

Portugalija dviem dozėmis jau paskiepijo per 80 proc. gyventojų. Kartu su Jungtiniais Arabų Emyratais, Malta ji yra tarp pirmaujančių pasaulio šalių, kurios paskiepijo didžiausią gyventojų dalį.

Oficialūs duomenys rodo, kad Portugalijoje iš viso paskiepyta 8,2 iš 10 mln. gyventojų. Visiškai paskiepyti beveik visi suaugusieji, kuriems daugiau nei 65 metai, taip pat pusė 12–17 metų amžiaus paauglių.

„Nesvarbu, ar esame pirmi, antri ar treti pasaulyje. Ko siekiu, tai kontroliuoti virusą, paskiepyti kuo daugiau žmonių, kad virusas neturėtų erdvės plisti“, – sakė Portugalijos vakcinacijos kampanijos koordinatorius.

Apklausos rodo, kad vos 3 proc. gyventojų Portugalijoje pasisako prieš skiepus.

Sėkminga vakcinacijos kampanija jau leido Portugalijai atsisakyti daugelio ribojimų.

Tačiau H. Gouveia e Melo perspėjo, kad kova su COVID-19 nesibaigs, kol visos šalys, turtingos ir neturtingos, galės gauti vakcinų.

„Turtingesnėse šalyse mes skiepijame per daug, o skurdesnėse šalyse skiepijimas yra nulinis. Negaliu su tuo sutikti – ne tik dėl etikos ir moralės, bet ir todėl, kad tai nėra geriausia strategija ir racionalus požiūris“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (458)