J. Latynina pabrėžė, kad Donbase labai daug žmonių, kurie nepalaiko I. Girkino (Strelkovo) ir „Donecko liaudies respublikos“.

Anot žurnalistės, dėl planšetinių kompiuterių, „iPhone“ mobiliųjų telefonų ir kitų šiuolaikinių susisiekimo priemonių gana greitai dalinamasi informacija apie atskirų separatistų buvimo vietą, jei šie kur nors pasirodo, rašo newsru.ua.

Julija Latynina
„Tai vyksta ne todėl, kad šių asmenų niekas nemėgsta, o todėl, kad atsiranda gana daug žmonių, kurie jų taip stipriai nemėgsta, kad yra pasiruošę išduoti juos Ukrainos kariams“, - patikino J. Latynina.

„Kaip aš suprantu, buvo gauta informacija apie I. Girkino buvimo vietą. Vieną kartą buvo gauta informacija, kad jį matė kažkuriame Donecko restorane, kitą kartą jis buvo pastebėtas viešbutyje, trečią kartą buvo pateikta informacija, kad jis Snižnėje surengė pasitarimą, todėl šios vietos buvo apšaudytos. Po to I. Girkinas keletą dienų tylėjo. Iš esmės, nuo to laiko apie jį niekas nieko negirdėjo ir jo nematė“, - pasakojo J. Latynina.

Anot žurnalistės, jei vis dėlto I. Girkinas nenužudytas, o sužeistas arba pasinaudojo situacija ir paskleidė gandus apie tai, jog jis sužeistas, tai reiškia, kad jis atsisakė savo posto, t.y. pabėgo, kaip tai jau padarė ir visi kiti.

„Nes Borodajus, Pušylinas ir štai šis žmogus iš Luhansko paprasčiausiai pabėgo. Akivaizdu, kad jie supranta realią karinę padėtį, todėl atsisakė herojų pareigų“, - paaiškino J. Latynina.

Rugpjūčio 13 d. vienoje iš teroristų internetinių svetainių buvo pranešta, jog I. Strelkovas sunkiai sužeistas.

Rusų žiniasklaida mirga pranešimais apie Donbaso separatistų valdžios byrėjimą.

Ketvirtadienį Ukrainos rytinėje Luhansko srityje veikiančių prorusiškų separatistų lyderis Valerijus Bolotovas pranešė atsistatydinantis.

„Priėmiau sprendimą laikinai palikti Luhansko liaudies respublikos vadovo postą. Sužeidimo pasekmės neleidžia man visomis jėgomis dirbti šiame poste Luhansko žmonių labui sudėtingu karo metu“, – ketvirtadienį sakė žurnalistams V.Bolotovas.

Jis pridūrė jau surengęs pasitarimą su kitais separatistų paskelbtos „Luhansko liaudies respublikos“ lyderiais ir kad „buvo priimtas sprendimas pasiūlyti dabartiniam gynybos ministrui Igoriui Plotnickiui vadovauti mūsų respublikai“.

V. Bolotovas tapo jau antruoju per pastarąją savaitę atsistatydinusiu aukštu separatistų pareigūnu: rugpjūčio 7-ąją apie savo pasitraukimą pranešė kaimyninės Donecko srities separatistų lyderis Aleksandras Borodajus.