Vieną iš užpuolikų įvykio vietoje nukovė policijos pareigūnas, o antrasis užpuolikas atsipirko sužeidimais ir buvo sulaikytas. Per apklausą jis atskleidė, kad Hurgada šiai atakai buvo pasirinkta ne atsitiktinai – ten poilsiauja daug užsieniečių. Užpuolikai ilgai rinkosi atakos vietą, apžiūrėjo kelias potencialias Hurgados vietas ir galiausiai nusprendė turistus pulti viešbutyje „Bella Vista Resort“, rašo newsru.com.

Suimtasis taip pat pridūrė, kad su savo bendrininku susipažino radikalių futbolo sirgalių bendruomenėje. Juos suvienijo troškimas prisijungti prie kokios nors islamistinės organizacijos, kad galėtų dalyvauti koviniuose veiksmuose užsienyje. Kadangi savarankiškai išvykti iš Egipto jie negalėjo, savo ištikimybę džihadistams egiptiečiai nusprendė įrodyti užpuldami turistus. Beje, suimtasis pažymėjo, kad jų pagrindinis tikslas buvo rusų turistai – taip jie siekė atkeršyti Rusijai už jos antskrydžius Sirijoje.

DELFI primena, kad penktadienį peiliais ginkluoti užpuolikai sužeidė tris šio Hurgados viešbučio svečius – pensininkų porą iš Austrijos ir jauną vyrą iš Švedijos.

Newsru.com primena, kad rusų turistų Egipte šiuo metu neturėtų būti: nuo praėjusių metų lapkričio pradžios Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra kuriam laikui uždraudęs skrydžius į šią šalį. Toks sprendimas buvo priimtas pagal Federalinės saugumo tarnybos (FST) rekomendacijas, kai Egipto Sinajaus pusiasalyje sudužus Rusijos lėktuvui A321, žuvo 224 žmonės. FST šią katastrofą pripažino teroristiniu aktu, atsakomybę už jį prisiėmė Rusijoje uždrausta teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“.