Pažymima, kad JAV ambasadorius susitiko su pabėgėliais ir humanitarinės pagalbos savanoriais prie Ukrainos sienos.

Nuo karo pradžios P. Szijártó penkis kartus lankėsi Rusijoje aptarti energetikos klausimų, tačiau nė karto nesusitiko su savo kolega iš Ukrainos Dmytro Kuleba. Kol kitos šalys renkasi nepriklausomybę nuo Rusijos energetikos, Vengrija stiprina ryšius su Rusijos energetikos milžine „Gazprom“.

P. Szijártó teigė, kad jis siunčia ambasadorius į kitas šalis „gerinti dvišalius santykius, o ne laikyti save protingesniais už vietinius gyventojus“.

„Suprantame, kad ambasadorius Pressmanas mano, jog turėtume spręsti karo klausimus, – sakė Užsienio reikalų ministerijos vadovas. – Štai kodėl jis užsiima karo propaganda. Tai matyti jo plakatuose, jo pareiškimuose, jis yra karo propagandos ekspertas. Bet mes nenorime viso to, nes nenorime turėti reikalų su karu, norime turėti reikalų su taika“.

„Ukrinform“ primena, kad ambasadorius D. Pressmanas, kuris šias pareigas eina nuo 2022 metų rugsėjo, ne kartą kritikavo Vengrijos vyriausybę ir užsienio reikalų ministrą P. Szijjártó dėl jų atvirai prorusiškos pozicijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)