B. Kovacsas kaltinamas „šnipinėjus kitos valstybės naudai“, pranešime sakė prokurorai.

Budapešto teismui pateiktuose kaltinimuose rašoma, kad B. Kovacsas „šnipinėjo ES institucijas“, užsiėmė mokestiniu sukčiavimu ir klastojo dokumentus, kad šie rodytų reikšmingus finansinius nuostolius.

Nors kaltinamajame dokumente neįvardyta, kuriai valstybei europarlamentaras šnipinėjo, B. Kovacsas dažnai lankėsi Maskvoje ir ne kartą buvo prokurorų įtariamas reguliariai slapta susitikęs su Rusijos diplomatais.

Jeigu bus apkaltintas šnipinėjimu, 57 metų B. Kovacsas gali būti nuteistas kalėti nuo dvejų iki aštuonerių metų.

B. Kovacsas ne kartą neigia kaltinimus, iškilusius į viešumą po Vengrijos žvalgybos tarnybų nusiskundimo, paskelbto prieš 2014 metų rinkimus į Europos Parlamentą.

2015 metais Europos Parlamentas balsavo panaikinti B. Kovacso teisinę neliečiamybę, todėl Vengrija galėjo pradėti tyrimą.

Vengrijos premjero Viktoro Orbano vadovaujamai dešiniųjų partijai „Fidesz“ 2014 metais antrąkart iš eilės laimėjus rinkimus, „Jobbik“ irgi užsitikrino didesnį palaikymą ir tapo antra populiariausia partija šalyje.

Trečiadienio sprendimas priimtas likus apie keturiems mėnesiams iki kitų metų balandį vyksiančių Vengrijos parlamento rinkimų, per kuriuos V. Orbanas, kaip spėjama, bus perrinktas trečiai kadencijai.