Pasak pareigūnų, pasienio patruliai aptiko du tunelius pietinių Ašathalomo ir Čikerijos kaimų apylinkėse, kur pastaruosius ketverius metus Vengriją nuo Serbijos skiria plieninė tvora.

„Šįkart policija rado du rankomis iškastus tunelius be atraminių konstrukcijų, kėlusius pavojų žmonių, kurie jais naudojosi, gyvybėms“, – rašoma paskelbtame pranešime.

Ašothalome buvo sulaikyti 44 žmonės, bet policija nenurodė, iš kurios šalies jie atvyko.

Policijos duomenimis, tunelis netoli Ašothalomo buvo 34 m, o tunelis netoli Čikerijos – 21,7 metro ilgio.

Valdžios atstovai užpylė neseniai iškastus tunelius, kurių įėjimai ir išėjimai buvo paslėpti po lapija.

Anot pareigūnų, žmonės vis dažniau siekia patekti į ES priklausančią Vengriją, bet daugelis jų nori pasiekti šiauriau esančias turtingesnes Europos šalis.

Vien praėjusią savaitę buvo sulaikyta daugiau nei 600 žmonių. Tokiu pačiu laiku praeitais metais areštuota 80 migrantų.

Spalį Ankara buvo pradėjusi karinę operaciją, siekdama atstumti Sirijos kurdų pajėgas nuo sienos ir sukurti „saugiąją zoną“, į kurią būtų galima perkelti maždaug 3,6 mln. pabėgėlių sirų, šiuo metu gyvenančių Turkijoje.

Turkų vyriausybė pagrasino „atidaryti vartus“ – tai yra, leisti jiems pabėgti į Europą – jei Ankarai nebus suteikta daugiau tarptautinės paramos.

Vengrijos nacionalistas premjeras Viktoras Orbanas neseniai pareiškė, kad Budapeštas yra pasirengęs bendradarbiauti su Turkija, kad būtų „išvengta prie Vengrijos pietinės sienos atvykstančių migrantų srauto“.

Tuo metu Graikija vėl tapo pagrindiniu prieglobsčio prašytojų atvykimo į Europą tašku.

Pasak Atėnų, graikų salose jau yra daugiau nei 37 tūkst. migrantų, o kasdien jų atvyksta dar šimtai.

Jie siekia keliauti į šiaurę vadinamuoju Balkanų maršrutu.