Trumpame pareiškime Vengrijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad B.Obamos antradienį pareiškimas Niujorke „nėra paremtas faktais“.

„Vengrai yra laisvę mylinti tauta ir netoleruos jokių jų laisvės suvaržymų“, – sakoma jame.

Kalbėdamas Klintonų fonde (Clinton Foundation) B..Obama pasakė: „Nuo Vengrijos iki Egipto begaliniai reglamentai ir atviras bauginimas vis dažniau nukreipiami prieš pilietinę visuomenę“.

B.Obama savo kalboje taip pat apkaltino Rusiją, Kiniją, Venesuelą, Azerbaidžaną ir Egiptą pilietinių organizacijų bauginimu.

Nuo birželio mėnesio Vengrijos valdžios pareigūnai atliko tyrimus dėl maždaug 60 nevyriausybinių organizacijų, kurios yra finansuojamos iš užsienio ir yra įtariamos dėl „kišimosi į Vengrijos politiką“ bei kriminalinės veiklos.

Liepą ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, kuris kaltinamas nuo atėjimo į valdžią 2010 metais vedantis Vengriją prie autokratinio režimo, pavadino nevyriausybines organizacijas „apmokamais užsienio aktyvistais“.

Anksčiau šį mėnesį JAV atstovas Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pareiškė, kad šiais tyrimais, „atrodo, siekiama užgniaužti kritiškus balsus ir suvaržyti erdvę pilietinei visuomenei laisvai veikti“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)