Tai pareiškė Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas po dvišalių derybų Londone su Didžiosios Britanijos ministru pirmininku Borisu Johnsonu, skelbia „Ukrainskaja pravda“.

„Nors mes smerkiame Rusijos ginkluotą puolimą ir taip pat smerkiame karą, neleisime vengrų šeimoms mokėti karo kainos, todėl sankcijos neturėtų būti taikomos naftos ir dujų sritims“, – sakė V. Orbanas.

Pasak jo, sankcijų Rusijos energetikos sektoriui išplitimas būtų „neproporcinga našta“ Vengrijai, nes „didžioji dalis Vengrijos naftos ir gamtinių dujų importo atkeliauja iš Rusijos, o 90 proc. vengrų šeimų namus šildo dujomis“.

V. Orbanas pabrėžė, kad Vengrijos ekonomika tiesiog negali funkcionuoti be Rusijos naftos ir dujų.

Kaip jau skelbta, antradienį su Jungtinės Karalystės premjeru Borisu Johnsonu susitiko Čekijos, Slovakijos, Vengrijos ir Lenkijos vyriausybių vadovai. Dauguma jų, tarp jų ir Čekijos ministras pirmininkas Petras Fiala, pritarė sankcijų Rusijos Federacijai sugriežtinimui – įvestas naftos ir naftos produktų importo iš Rusijos draudimas.

Anot „Ukrainskaja pravda“, Vengrija taip pat yra pareiškusi, kad nepritaria ES siūlymui priimti pabėgėlius iš Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją