N. Maduro apie diplomatų išsiuntimą pranešė per televiziją, netrukus po to, kai buvo oficialiai paskelbtas sekmadienį vykusių rinkimų nugalėtoju.

Šiuos rinkimus boikotavo pagrindinės opozicinės šalies partijos ir pasmerkė didelė dalis tarptautinės bendrijos, įskaitant Jungtines Valstijas, pareiškusias, jog šis balsavimas buvo „apgaulė“.

Venesuelos prezidentas šalyje nepageidaujamais asmenimis paskelbė JAV reikalų patikėtinį Toddą Robinsoną ir diplomatinės atstovybės vadovo pavaduotoją Brianą Naranjo.

„Jie privalo per 48 valandas išvykti iš šalies. Taip mes reiškiame protestą ir giname Venesuelos orumą... Pakaks sąmokslų!“ – sakė N. Maduro.

Pirmadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas sugriežtino sankcijas Venesuelai, dėl kurių vyriausybei bus sunkiau parduoti valstybės turtą.

„Aš atmetu visas sankcijas, nukreiptas prieš Venesuelos Bolivaro Respubliką, nes jos jai kenkia ir verčia Venesuelos žmones kentėti“, – sakė N. Maduro savo kalboje.

Prezidentas taip pat pažadėjo pateikti įrodymų, kad abu išsiunčiami Amerikos diplomatai dalyvavo politiniame, kariniame ir ekonominiame „sąmoksle“.

Vienas JAV Valstybės departamento pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad Vašingtonas „diplomatiniais kanalais kol kas negavo iš Venesuelos vyriausybės pranešimo apie diplomatų paskelbimą nepageidaujamais asmenimis“, tačiau jei jie bus išsiųsti, Jungtinės Valstijos veikiausiai imsis atsakomųjų priemonių.

Venesuela ir Jungtinės Valstijos nėra apsikeitusios ambasadoriais nuo 2010 metų. Santykiai tarp šalių yra įtempti nuo 1999 metų, kai Venesuelos prezidentu tapo N.Maduro pirmtakas ir mentorius Hugo Chavezas.