„Niekas mums negali reikšti ultimatumo“, - Turkijos CNN kanalui teigė krizės purtomos šalies lyderis, kaip teigiama vertime į turkų kalbą.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas patvirtino savo paramą N. Madurui po to, kai opozicijos lyderis Juanas Guaido trečiadienį pasiskelbė laikinuoju prezidentu.

Šeštadienį Prancūzija, Vokietija ir Ispanija N. Madurui davė 8 dienas naujiems, laisviems ir sąžiningiems rinkimams paskelbti. Priešingu atveju Europos lyderės ketina Venesuelos prezidentu pripažinti opozicijos dominuojamos Nacionalinės Asamblėjos pirmininką.

Venesuelos užsienio reikalų ministras Jorgė Arreaza ultimatumą atmetė jau šeštadienį, Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nepaprastojo posėdžio metu.

„Venesuela neleis niekam jai primesti sprendimų ar įsakymų“, - kalbėjo ministras, pridurdamas, kad Karakasas turi „puikių draugų“, kurių gali bet kada prašyti pagalbos apsiginti.

Trečiadienį prezidentas paskelbė, kad Venesuela nutraukia diplomatinius santykius su JAV ir amerikiečių diplomatams davė 72 val. šaliai palikti. Taip N. Maduras sureagavo į JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimą J. Guaido pripažinti laikinuoju prezidentu. Tačiau šeštadienį įsakymas dėl diplomatų išsiuntimo sustabdytas. Užsienio reikalų ministerija esą šiuo metu derasi dėl „JAV interesų atstovybės“ steigimo Venesueloje, todėl kol vyksta derybos, amerikiečių diplomatai gali likti šalyje. Deryboms duotas 30 dienų terminas. Jei susitarimo pasiekti nepavyks, ambasados darbuotojai privalės palikti Venesuelą, teigia ministerija.